Labdarúgó NB I - Nem bírt a Vasas a Pakssal
2022. augusztus 5. 21:56

A Vasas 2-2-es döntetlent játszott otthon a Pakssal a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. A Vasas közel hat év után játszott újra élvonalbeli bajnokit a Fáy utcában.


NB I, 2. forduló:

Vasas FC-Paksi FC 2-2 (2-1)
---------------------------
Új Illovszky Stadion, 2429 néző, v.: Pillók

    gólszerzők: Holender (37.), Radó (45.), illetve Szabó B. (8.), Haraszti (48.)

    sárga lap: Hinora (34.), Holender (93.), illetve Kádár (45+2.), Szabó B. (58.), Lenzsér (78.), Sajbán (93.)

    Vasas FC:
    ---------
Jova - Iyinbor, Baráth, Otigba - Szivacski, Berecz, Hinora, Hidi (Hidi M. 85.), Silye - Holender, Radó (Feczesin, 69.)

    Paksi FC:
    ---------
Rácz - Osváth (Vas, a szünetben), Kádár, Lenzsér, Szabó J. - Balogh (Papp K., a szünetben), Windecker - Bőle (Sajbán, a szünetben), Haraszti, Szabó B. (Nagy R., 66.) - Varga (Böde, 70.)

Mindkét gárda kizárólag magyar játékosokkal várta az összecsapást, legutóbb a 2012/13-as idényben a Paks és a Haladás mérkőzésein volt példa hasonlóra.

Rendkívül eseménydúsan indult a találkozó. Először a Vasas legfrissebb igazolása, a 16-szoros válogatott Holender Filip talált a kapuba 58 másodperc elteltével, de a játékvezető nem adta meg a gólt, mert a csatár kézzel ért a labdához. Nem sokkal később újra ő veszélyeztett, a vezetést azonban a vendégek szerezték meg pillanatok múlva Szabó Bálint révén.
   
A korán bekapott gól ellenére a Vasas futballozott fölényben, csatárpárosának köszönhetően pedig még a szünet előtt fordítani tudott: először Radó András szolgálta ki Holendert, aki a játékrész utolsó percében visszaadta a kölcsönt.
   
Waltner Róbert, a Paks edzője hármas cserével próbálta feltüzelni a csapatát a szünetben, ami sikerült is, igaz, Haraszti Zsolt lövését Jova Levente bevédte.
   
Az egyenlítés után újra a Vasas került fölénybe, a mérkőzés egyes periódusaiban az angyalföldiek beszorították riválisukat, de igazi nagy helyzetet nem tudtak már kialakítani, így az eredmény nem változott. Az utolsó pillanatokban tömeges kakaskodás és egy VAR-vizsgálat borzolta a kedélyeket.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó