Zivatarok vetnek véget a kánikulának
2022. augusztus 6. 10:45

Ma is kitart a forróság, még késő estére is csak 25 Celsius-fok környékére hűl le a levegő.

Sok napsütés várható, emellett pedig néhol erőteljes gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk. Az Északi-középhegységben, valamint az Észak-Dunántúlon helyenként kialakulhat zápor, zivatar – írják az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

 

(Fotó: met.hu)

A Dunántúlon az északnyugatira, míg a Dunától keletre az északkeletire forduló szél erősödik meg, helyenként viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet általában 33 és 39 fok között alakul, de az északnyugati megyékben ennél több fokkal hűvösebb lehet az idő. Késő estére 19 és 27 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Estére erősebben és gyengébben felhős területek egyaránt előfordulhatnak. Elsősorban az ország északnyugati felén alakulhat ki eső, zápor, esetleg zivatar. Az északi, északkeleti szél több helyen élénk, néhol erős lesz.

(Fotó: met.hu)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 22 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél hűvöseb lehet a hajnal.

Elsősorban szombat délután az Északi-középhegység térségében helyenként zivatarok is kialakulhatnak, melyeket intenzív csapadék (10-30 mm), szélerősödés és aprószemű jég kísérhet.

(Fotó: met.hu)

Kisebb eséllyel (akár már a reggeli és délelőtti órákban) a Dunántúl északnyugati, nyugati felében is megdörrenhet az ég. Szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Dunántúli-középhegység, valamint az Északi-középhegység térségében lehet számítani záporok mellett zivatarok kialakulására.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó