Lemondott az Amnesty ukrajnai irodájának vezetője
2022. augusztus 6. 11:50

A szervezet korábban közölte, hogy az ukrán hadsereg iskolákban és kórházakban létesít bázisokat és tudatosan veszélyezteti a civileket.

Az Index az al-Dzsazíra nyomán arról tudósít, hogy Okszana Pokalcsuk – az Amnesty International ukrajnai irodájának vezetője – lemondott. Emlékeztettek: az Amnesty felháborodást váltott ki Ukrajnában, miután csütörtökön kiadott egy jelentést, amelyben azzal vádolja az ukrán hadsereget, hogy veszélyezteti a civileket, amiért iskolákban és kórházakban bázisokat létesít, és ellentámadásokat indított a sűrűn lakott területekről.

Az Amnesty International (AI) pénteken megvédte a jelentését, Pokalcsuk viszont azzal vádolta a jogvédő szervezetet, hogy az a Kreml propagandáját visszhangozza a vitatott jelentésben.

mandiner.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó