LMP: a lakóházak szigetelése lenne a valódi rezsicsökkentés
2022. augusztus 6. 12:55

A fokozott fakivágás helyett a magyarországi lakóingatlanok szigetelése lenne az igazi megoldás az energia- és klímaválságra - közölte szombati budapesti sajtótájékoztatóján a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke.

Kanász-Nagy Máté elmondta: egy napokban megjelent kormányrendelet arra utal, hogy a kormány "erdőirtásba, erdőpusztításba" akar kezdeni, így tervezi megoldani az energiaválságot.

Pedig számos olyan megoldás létezik, amelyekkel szembe lehet szállni az energia- és klímaválsággal, ilyen például a lakóházak szigetelése - közölte.

"Ez jelentené a valódi rezsicsökkentést, hiszen végre nem orosz gázzal fűtenénk a magyar utcákat" - hangsúlyozta az ellenzéki képviselő, hozzátéve: a szigetelési program több tízezer munkahely létrehozásához is hozzájárulna.

Elmondta, az LMP programja azzal számol, hogy ebben a parlamenti ciklusban 650 ezer lakóingatlan szigetelését lehetne megoldani, ezzel 420 ezer tonna szén-dioxid kibocsátását lehetne megelőzni, ami 2 milliárd köbméter földgáz megspórolását jelentené a következő években.

Kanász-Nagy Máté felhívta a figyelmet arra is, hogy szeptember végén időközi önkormányzati választást tartanak Újpesten. A hat ellenzéki párt által támogatott jelölt, Maholányi Zsolt szombaton kezdi az ajánlások gyűjtését - közölte az LMP társelnöke.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó