Hruscsov unokája szerint Orbán eddig rejtegette zsigeri antiszemitizmusát
2022. augusztus 6. 16:15

Youtube

Nyina Hruscsova úgy értékeli Orbán Viktor jó egy héttel ezelőtt állásfoglalását a fajok keveredésének elutasításáról, hogy a „szélsőjobbos populisták” már nem gondolják, hogy el kellene titkolni gondolataikat. Szerinte éveken át csak kódolva, utalásokkal uszítottak, de

amit idáig csak közvetve mertek kimondani, azzal most telekürtölik a világot – mindezeket Hruscsova a Project Syndicate nevű, prágai központú médiaszervezet internetes oldalán írja.

Az amerikai New School professzora, az egykori szovjet pártfőtitkár unokája kifejti Soros György lapjában, hogy hosszú „uralkodása” alatt szerinte a magyar miniszterelnök „sok marhaságot” mondott, de Tusványossal új mélypontot ért el. Ám ahelyett hogy kiközösítették volna a rasszista üzenet miatt, írja, ő tarthatta az egyik fő beszédet Dallasban. A tusványosi nyári egyetem a feltűnő őszinteség nevezetes pillanatát jelentette a kormányfő számára, mert

ideáig igyekezett becsomagolni antiszemitizmusát, illetve rasszizmusát – fejtegeti a hölgy.

Hozzáteszi: „Az eltelt évtized nagy részében a globális szélsőjobb olyan vezetői csak burkoltan fejtették ki zsigerien rasszista meggyőződésüket, kivéve Trumpot. Ám most már láthatólag úgy vélik, hogy nem kell tovább rejtőzködniük, ha hatalomra akarnak kerülni.

Az USA-ban az előző elnöknek köszönhető ez az irányzat. A kulturkampf annyi fejet megmérgezett már, hogy egyes politikusok egyenesen azt hiszik: ha nyíltan rasszisták, szexisták és LMBT-ellenesek, akkor ez egyenes út számukra a győzelemhez. Így most már ledobják az álarcot és feltárják valódi arcukat.”

Project Syndicate: A szélsőjobbos populisták, mint Orbán, előjöttek a rasszista lomtárból

mandiner.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Új lendület az európai jobboldalnak
  A neomarxista, globalista hullám és politikai erők olyan támadás alá vették az Isten, haza, család hármas egységét a nyugati civilizációban, hogy annak egységes válaszreakciót kell szülnie a jobboldal részéről – szögezte le Szánthó Miklós.
 • Őcsény lovasa nyerte a 15. Nemzeti Vágtát
  Németh János, Őcsény lovasa nyerte Galaxy nevű lovával a 15. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap a budapesti Hősök terén.
 • Megújult a Bakáts téri templom Budapesten
  Felújították a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-főplébániatemplomot Budapest IX. kerületében. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vasárnap szentmise keretében áldotta meg az épületet és szentelte fel a templom új oltárát.
MTI Hírfelhasználó