Részvétét fejezte ki Novák Katalin a lengyel zarándokok hozzátartozóinak
2022. augusztus 6. 17:40

Damir Senčar/AFP

Részvétét fejezte ki a köztársasági elnök horvátországi buszbalesetben elhunyt a lengyel zarándokok hozzátartozóinak.

Novák Katalin közösségi oldalán azt írta, mély megrendüléssel értesült a lengyel zarándokok tragikus horvátországi buszbalesetéről.

Őszinte részvétem az áldozatok hozzátartozóinak, imádkozom a családjukért, a sebesültek gyors felépüléséért, lengyel barátainkért” – írta a köztársasági elnök.

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni.

A belügyminiszter elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjebe. A buszon nem voltak gyerekek.

mandiner.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó