Sziget - Bűnmegelőzési pontot működtet a fesztiválon a BRFK
2022. augusztus 10. 11:40

A rendőrségnek az a célja, hogy  garantálja a Sziget fesztiválon szórakozók és a környéken élők biztonságát egyaránt - jelentette ki Fülöp Gergely, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának vezetője szerdán Budapesten.

Ennek érdekében bűnmegelőzési és balesetmegelőzési pontot állítottak fel a fesztivál területén, illetve egyenruhás rendőrök és civil ruhás nyomozók  teljesítenek szolgálatot a Hajógyári-szigeten, a sziget körüli vizeken és a közlekedési csomópontokon egyaránt - közölte a bűnmegelőzési ponton megtartott sajttájékoztatón Fülöp Gergely.

A bűnmegelőzési és balesetmegelőzési ponton olyan rendőrök teljesítenek szolgálatot, akik több idegen nyelvet beszélnek - tette hozzá.

Mint elmondta, a bűnmegelőzési ponton különböző játokokkal és balesetszimulátorral várják az érdeklődőket. Meghirdettek egy "szelfizz a rendőrrel" elnevezésű játékot is. Ennek keretében, ha bárki a Sziget területén készít egy szelfit egy rendőrrel és azt bemutatja, akkor ajándékot kap.

Ugyanakkor, határvadász toborzó pontot is üzemeltetnek a BRFK "standján", ahol  augusztus 11-én és 12-én, naponta 10 és 14 óra között tudnak tájékoztatást nyújtani a határvadász foglalkozás iránt érdeklődőknek.

Szintén a bűnmegelőzési ponton érhetőek el az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársai, akik minden nap 13 óra és 19 óra között tudnak segítséget nyújtani az ügyintézésben azoknak a külföldieknek akik elhagyták az okmányaikat.

Fülöp Gergely felhívta a fesztiválozók figyelmét arra, hogy a sátrakban ne hagyjanak értékeket, lehetőség szerint az értéktárgyakat a fesztivál területén rendelkezésre álló úgynevezett lockerekben, zárható dobozokban helyezzék el.

Feljelentést a III. kerületi rendőrkapitányságon lehet tenni, a bűnmegelőzési ponton a rendőrök útbaigazítják, térképpel segítik a károsultakat.

Hangsúlyozta, hogy a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának egy 8,5 méteres hajója a sziget körül cirkál a nap 24 órájában. Szükség esetén pedig jet-skis rendőrök percek alatt a bajbajutottak segítségére tudnak sietni.

A BRFK-n kívül a Készenléti Rendőrség és a Polgárőrség is részt vesz a terület biztosításában - mondta Fülöp Gergely.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy az elmúlt évek tapasztalata alapján a Szigeten a kisebb vagyon elleni bűncselekmények a jellemzőek, illetve a kábítószerrel, pszichoaktív anyaggal visszaélések.

Ezért most is ezek elhárítására koncentrálnak a leginkább - magyarázta az osztályvezető.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Piliscsaba: Hazai nemzetiségek konyhaművészete
  A nemzetiségek példát jelentenek, mert őrzik a hagyományaikat, szokásaikat minden területen, a kultúrában és a konyaművészetben is, erősítik országunkat, társadalmunkat - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a szombaton kezdődött Magyarországi nemzetiségek szakácsművészeti bemutatóján és szüreti felvonulásán Piliscsabán.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Születésnapot ünnepelt a Lámpás'92 Alapítvány
  Közösen ünnepelte születésnapját szombaton a 30 éves Lámpás'92 Alapítvány és a 25 éves ÉTA Országos Szövetség Gödön a L'Art Fest keretében.
MTI Hírfelhasználó