Francia lap: Orbán Viktor folyamatosan provokálja az EU-t
2022. augusztus 10. 16:45

"Orbán Viktor már július 23-án sokkot okozott Romániában, amikor elutasította a soknemzetiségű társadalom vízióját” – írja a Les Echos.

Jogállamiság, energia vagy adózás: a magyar miniszterelnök folyamatosan akadályozza az EU működését, vagy ellentmond alapvető értékeinek – írta a Les Echos, folyamatos provokációnak nevezve Orbán Viktor megnyilvánulásait.

A legutóbbi példa, hogy a Dallasban megrendezett CPAC-en ismét támadta a globalistákat, a migránsokat és a gender fluiditást, előtte pedig találkozott Donald Trump volt amerikai elnökkel, akit a barátjának nevezett. „Orbán Viktor már július 23-án sokkot okozott Romániában, amikor elutasította a soknemzetiségű társadalom vízióját” – írja a francia lap.

Brüsszel vs. Budapest

A cikk szerint Orbán Viktor, „aki Ukrajna inváziója óta mindig is megőrizte kétséges Moszkva-közeliségét, tárgyalt a Gazprommal, hogy több orosz gázt szerezzen be, miközben az összes többi tagállam arra törekszik, hogy amennyire csak lehetséges, csökkentse az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függését”. Budapest elhúzta az orosz olaj elleni embargóval kapcsolatos tárgyalásokat, és egyedüli tagállamként ellenezte Brüsszel gázfogyasztást csökkentő terveit.

Az írás kitért a magyar gazdaság állapotára, kiemelve, hogy Brüsszel még mindig nem hagyta jóvá a helyreállítási alapot Budapest számára, „a gyakran elcsalt közbeszerzésekre és az igazságszolgáltatás nem megfelelő függetlenségére hivatkozva”. Ha Brüsszel nem kap megfelelő garanciát az év végéig, Magyarország elveszti a támogatás 70 százalékát.

A Bizottság által bevetett jogi arzenállal szemben Magyarország nem habozott élni vétójogával, június végén blokkolta például a multinacionális vállalatokra vonatkozó globális minimumadó tervét. Mindez feszült őszi egyeztetéseket ígér – olvasható a Les Echos hasábjain.

mandiner.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Magyar-olasz „döntő" a csoportgyőzelemért
  A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn este amolyan csoportdöntővel zárja a Nemzetek Ligája hatodik fordulóját, melyben éllovasként a kétpontos hátránnyal második helyen álló, Európa-bajnok olasz csapatot fogadja a Puskás Arénában.
 • Piliscsaba: Hazai nemzetiségek konyhaművészete
  A nemzetiségek példát jelentenek, mert őrzik a hagyományaikat, szokásaikat minden területen, a kultúrában és a konyaművészetben is, erősítik országunkat, társadalmunkat - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a szombaton kezdődött Magyarországi nemzetiségek szakácsművészeti bemutatóján és szüreti felvonulásán Piliscsabán.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
MTI Hírfelhasználó