Több mint 600 migránst állítottak meg a hatóságok szerdán
2022. augusztus 11. 10:55

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. augusztus 10-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 531 határsértőt tartóztattak fel és 70 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számolt be a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 23 esetben összesen 130 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Kelebia, Mélykút, Bácsalmás, Bácsbokod, Hóduna, Kunbaja, Kiskunfélegyháza, Gara, Vaskút, Madaras és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 334 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Kübekháza és Szatymaz közigazgatási területén.

Nógrád megyében, Szécsény belterületén 19; Pest megyében két esetben, Inárcsnál összesen 29; Tolna megyében, Bogyiszló közelében 7, Szekszárdon 8; és Budapesten két esetben összesen 4 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, kínai, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, marokkói, szomáliai és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun megyében 3, Csongrád-Csanád megyében 1 esetben összesen 70 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert 24 embert fogtak el és 8 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az egyenruhások 2022. augusztus 10-én 3 óra körül az 55-ös számú úton, Ásotthalom közigazgatási területén intézkedtek egy román honosságú tehergépkocsi vezetőjével, egy 23 éves román férfival szemben. A sofőrön kívül a járműben 14, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A járőrök 2022. augusztus 10-én 3 óra 20 perc körül az M5 autópályán, Inárcs közigazgatási területén intézkedtek egy román honosságú tehergépkocsi vezetőjével, egy 45 éves román férfival és a vele utasként az autóban tartózkodó 34 éves román férfival szemben. A két román férfin kívül a járműben 11, magukat indiai és 8 magukat pakisztáni állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó