A fővárosi önkormányzat Soros szövetségeseivel szervez konferenciát
2022. augusztus 11. 20:20

A fővárosi önkormányzat Soros György kitartottjaival közösen szervez konferenciát Budapesten szeptember 21-22-én. A Soros-egyetem néven elhíresült CEU Demokrácia Intézete és a milliárdos spekuláns alapítványi dotációiból is részesülő Political Capital lesznek a rendezvény házigazdái. A Mediaworks Hírcentruma kérdéssel fordult a fővárosi önkormányzathoz, hogy milyen összegekkel támogatják az eseményt, miközben Karácsony Gergely főpolgármester egyre szorosabbra húzza a nadrágszíjat Budapesten.

„A tavalyi nagy sikerű esemény után idén is vezető hazai és külföldi szakértők, aktivisták, döntéshozók és újságírók beszélgetnek azokról a legégetőbb társadalmi kérdésekről, amelyeket a demokratikus és névleg demokratikus országok állampolgárai szó szerint a bőrükön is érezhetnek” – olvasható a budapesti Városháza Facebook-oldalán közzétett esemény leírásában. A Budapest Forum 2022 – Building Sustainable Democracies névre hallgató konferenciát szeptember 21–22-én rendezik a Soros-egyetem Nádor utcai campusán.

A fórum főbb témái az orosz–ukrán háború és annak hatásai; az energiaválság; „a demokráciák kihívásai a populizmus korában” és a „fake news mint mainstream jelenség: államilag finanszírozott dezinformációs kampányok és hatékony ellenintézkedések”, valamint a klímaválság.

„A konferencia vendége lesz többek között Nikola Dimotrov, Észak-Macedónia korábbi miniszterelnök-helyettese; Jamie Fly, a Szabad Európa Rádió washingtoni vezetője; Szergej Gurijev közgazdász, a Science Po rektora, korábban Medvegyev elnök tanácsadója; Nina Hachigian Los Angeles nemzetközi ügyekért felelős alpolgármestere; Ivan Krastev politológus, a bécsi Humán Tudományok Intézetének munkatársa; Borislav Sandov bolgár miniszterelnök-helyettes; Radosław Sikorski lengyel EP-képviselő; Rafał Trzaskowski, Varsó polgármestere” – olvasható az esemény oldalán.

A konferencia a fővárosi önkormányzat mellett a Soros-egyetemnek is nevezett CEU Demokrácia Intézete és a Soros György alapítványai által is támogatott Political Capital elemzőintézet szervezésében valósul meg. A Mediaworks Hírcentruma kérdést küldött a fővárosi önkormányzatnak, hogy milyen pénzbeli vagy esetleg nem pénzbeli hozzájárulással támogatja a konferencia megtartását. Ismert:

Karácsony Gergely főpolgármester egy komoly spórolási csomagot jelentett be, amelynek keretében két órával rövidítik a díszkivilágítást a fővárosban, illetve felgyorsítják a köz- és díszkivilágítás korszerűsítését is. Az energiatakarékosság jegyében a nyári hónapokban legfeljebb 25 fokig lesz hűthető a fővárosi intézmények épülete, míg télen maximum 20 fokig lehet majd őket felfűteni.

 

MNO - Mediaworks Hírcentrum
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az iraki elnökkel találkozott Novák Katalin államfő
  Abdul Latif Rashid iraki elnökkel is találkozott pénteken Novák Katalin államfő, akinek személyében először látogatott magyar köztársasági elnök a közel-keleti országba.
 • Orbán Viktor Jeffrey Sachs közgazdásszal tárgyalt
  Orbán Viktor miniszterelnök és Orbán Balázs politikai igazgató pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Jeffrey Sachs közgazdász professzort, a legnevesebb amerikai egyetemek oktatóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
 • A baloldal becsapta a magyar pedagógusokat
  A baloldal becsapta a magyar pedagógusokat, amikor azt állította, hogy a hatályos sztrájktörvény nem felel meg az alaptörvényben rögzített szabályozásnak - hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó