Felhők mögül süt ki a Nap, 32 fokos meleg is lesz
2022. augusztus 12. 16:07

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig: pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett még többórás napsütés várható, legfeljebb nyugaton lehet elvétve zápor, esetleg zivatar. Éjszaka egyre több magasszintű felhő érkezik fölénk, emellett elsősorban délnyugaton meg is vastagszik a felhőzet, és ott hajnaltól záporra, zivatarra is van esély.
   
Szombaton délnyugaton és az északi megyékben közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, ott kevesebb, míg másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Főként az északi megyékben és a délnyugati határ mentén valószínű helyenként zápor, zivatar, délnyugaton esetleg eső is, másutt kicsi a csapadék esélye. Az északi szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között várható, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton döntően 28 és 32 fok között alakul, de a felhős délnyugati és északi határ mentén ennél több fokkal hűvösebb idő valószínű.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó