Intenzíven eshet, akár jégeső is
2022. augusztus 13. 10:00

Szombaton napközben délnyugaton erősen felhős vagy borult lesz az ég. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, a délnyugati tájakon inkább az eső lesz a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 32 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

Szombaton napközben délnyugaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás szűrt napsütés várható – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, a délnyugati tájakon inkább az eső lesz a jellemző. A meteorológiai szolgálat arra figyelmeztet, hogy a zivatarokat intenzív csapadékképződés (általában 10-20 mm, néhol 25-30 mm sem kizárt), átmeneti szélerősödés (óránként 50-55 kilométer) és apró szemű jég kísérheti.

(Forrás: OMSZ)

Az északi szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 32 fok között alakul, de a felhős délnyugati részeken ennél több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére általában 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Este fátyolfelhők továbbra is lesznek az égen. A déli megyékben, valamint az éjszaka második felében az északnyugati határ mentén lehet több felhő. Utóbbi részeken egy-egy zápor előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű.

(Forrás: OMSZ)

Az északias szelet Sopron környékén és a Bakonyban élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél több fokkal hűvösebb lehet az idő.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra
  Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten.
 • Megkezdődött a 15. Nemzeti Vágta
  Ünnepélyes megnyitóval, hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával és a versenyben részt vevő 60 magyarországi és határon túli település lovasainak ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a jubileumi 15. Nemzeti Vágta Budapesten, a Hősök tere körül kialakított különleges pályán.
 • A kormány célja: megőrizni a nyugdíjak vásárlóértékét
  A kormány kiemelt célja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése, valamint a gyermekvállalás ösztönzése - hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke szombaton, Pápán.
MTI Hírfelhasználó