Borrell szerint Magyarország az EU gyenge pontja
2022. augusztus 13. 13:50

Fotó: François Walschaerts / AFP

Az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője ugyanakkor sosem látta még ilyen egységesnek az EU-t.

Az El País Josep Borrellel, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjével közölt interjút, elsősorban az ukrajnai háború és az Oroszországgal szembeni uniós szankciók kapcsán. Az egyik kérdés arra vonatkozott, hogy tart-e attól Borrell, hogy a szeptemberi olaszországi választáson olyasmi történhet, amely Olaszországot „Magyarország pozíciójához” közelíti majd. Borrell válaszul elmondta, hogy az olasz választásokon elképzelhető, hogy az uniós egység és Ukrajna támogatása mellett mélyen elkötelezett kormány helyett olyan kormány alakul, amelynek vezetői nem feltétlenül vannak ezen az állásponton. Azonban most megvan az egység,

Borrell elmondása szerint sosem látta még ilyen egységesnek az EU-t.

Hozzátette: persze, vannak gyenge pontjai, de ezek nem túl jelentősek: Magyarország kívül maradt az orosz energiavásárlás csökkentéséről szóló megegyezésen, de „ez csupán 6 százalékát teszi ki az európai importnak”.

mandiner.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Negyvenéves a Szentegyházi Gyermekfilharmónia
  Budapest, Brüsszel, Prága, Stockholm, Ottawa, Toronto – csak néhány világváros, ahol koncerteztek már a Székelyföld „kis kulturális nagyköveteiként” is emlegetett Szentegyházi Gyermekfilharmónia tagjai. Legendás karnagyuk Haáz Sándor.
 • Morawiecki reagált von der Leyenre: Ez diktátum!
  „Ha a dolgok nehéz irányba mennek – és most Magyarországról és Lengyelországról beszélek –, megvannak az eszközeink” – fogalmazott szélsőségesen az Európai Bizottság elnöke, von der Leyen.
 • A sport fontos egy ütőképes hadsereghez
  A sport "elképzelhetetlenül fontos" egy erős, ütőképes hadsereg létrehozásához - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasárnap a 17. alkalommal megrendezett NATO-futás rajtja előtt Budapesten.
MTI Hírfelhasználó