Félresikerült olasz meló: órákon át mentették a hatóságok a bankrablót
2022. augusztus 13. 16:55

Rómában bűnözők egy csoportja úgy akart bankot rabolni, hogy az intézmény alá egy alagutat ástak. A filmbe illő terv azonban meghiúsult, az alagút ugyanis a cél előtt beomlott. Négyen voltak a föld alatt, három férfinak sikerült kimenekülnie, de egy társuk bennragadt. Őt nyolc órán keresztül próbálták kimenteni, még egy új járatot is vájni kellett, hogy elérjenek hozzá a mentőalakulatok. Végül sikerült kiemelni és kórházba szállítani – számolt be az M1 Híradó.

Zsúfolásig megtelt rendőrökkel, tűzoltókkal, mentőkkel, hatalmas földgépekkel Rómában a XI. Ince pápáról elnevezett utca a Vatikán közvetlen közelében. Még földrengésekre specializálódott szakemberek tudására is szükség volt, hogy kimentsenek egy férfit az utca alatt húzódó beomlott alagútból.

Egy banda azért riasztotta a rendőrséget, mert rájuk dőlt a saját maguk vájta alagút. Olasz források szerint akciófilmbe illő módszerrel akartak bankot rabolni, de a tervük meghiúsult.

Kiderült, a bűnözők egy üres boltot béreltek ki, ami két bankfiók közelében található. Körbekerítették, majd a helyiségből elkezdtek alagutat ásni.

Senki sem törődött az üzlettel, meg azzal, hogy mi történik ott. Azt tudtuk, hogy kiadták valakinek. Sok embert lehetett itt látni, mindenki azt hitte, felújítanak” – mondta egy férfi, aki abban a házban lakik, ahol az üzlet található.

A társaság azt tervezte, hogy az augusztus 15-i nemzeti ünnepen, Nagyboldogasszony napján, amikor Rómában szinte megáll az élet, és az emberek vakációra mennek, kirabolják az egyik bankot, ahová addigra elért volna az alagútjuk.

A hatalmas vájat azonban összeomlott, miközben négyen benne tartózkodtak. Három férfinak még időben sikerült kimásznia és elmenekülnie, negyedik társuk azonban ott ragadt.

A kiérkező mentőalakulatoknak nem volt könnyű dolguk. Az utcában fel kellett törni az úttestet és speciális módszerrel egy másik irányból is alagutat kellett fúrni, hogy elérjék a csapdába esett férfit. Egy másik mentőcsoport közben azon dolgozott, hogy a betemetett bandatagnak levegőt pumpáljanak és élelmet, vizet juttassanak.

A bankrabló kimentéséért nyolc órán át küzdöttek, végül sikerült kihozni az alagútból. Kórházba szállították.

hirado.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra
  Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten.
 • A Rejtett Portya hadgyakorlat
  A felderítő ezred katonái a napokban az október 3-án induló Strong Will 2022 nemzetközi gyakorlatra készültek fel, amit a NATO CREVAL (Combat Readiness Evaluation - harci készenlét értékelés) megmérettetés követ majd.
 • Hazánknak szól Fürjes olimpiai testületi kinevezése
  Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba - derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből.
MTI Hírfelhasználó