NB I - Hét év után nyert ismét az élvonalban a Kecskemét
2022. augusztus 13. 20:25

Az újonc Kecskeméti TE egygólos győzelmet aratott a vendég Mezőkövesd felett a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

A lila-fehérek több mint hét év után nyertek ismét a magyar élvonalban.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)

Kecskemét, 1719 néző, v.: Zierkelbach
gólszerző: Katona (13.)
sárga lap: Meszhi (55.), Nagy K. (94.), illetve Karnyickij (5.)

Kecskeméti TE: Varga B. - Szalai, Pejovic, Szabó A. - Sági (Banó-Szabó, a szünetben), Katona B. (Katona M., 86.), Nagy K., Vágó (Meszhi, a szünetben), Zeke - Szabó L. (Tóth B., 64.), Djuranovic (Szuhodovszki, 64.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Bobál D., Karnyickij, Pillár (Selmani, 76.) - Kállai (Madarász, a szünetben), Besirovic, Cseke (Nagy G., a szünetben), Cseri (Kis T., 59.), Vajda - Molnár G. (Jurina, 59.), Drazic

A Mezőkövesd kezdte bátrabban és jobban a találkozót, még komoly gólszerzési lehetősége is volt, ennek ellenére a hazaiak szereztek vezetést, akik első helyzetüket értékesítették egy védelmi hibát kihasználva. A továbbiakban is a Mezőkövesd irányított, de egy ízben Piscitellinek is nagyot kellett védenie. A vendégek hiába futballoztak fölényben, még 11-esből sem sikerült egyenlíteniük, így hátrányban vonulhattak az öltözőbe.

A folytatásra mindkét csapat kettős cserével próbált frissíteni, ez a Mezőkövesdnek sikerült jobban, ugyanis fokozta a nyomást és teljesen kapujához szegte a Kecskemétet, amely ennek ellenére önfeláldozó védekezéssel őrizte minimális előnyét. Húsz perccel a vége előtt a lila-fehérek eldönthették volna az összecsapást, de Piscitelli nagy bravúrral hárította a csereként beálló Banó-Szabó lövését. A hajrához közeledve egyre veszélyesebben kontrázott a KTE, miközben a Mezőkövesd fölénye meddőnek bizonyult. Mivel gól már nem született, így a Kecskemét hét év után gyűjtötte be ismét a három pontot az NB I-ben.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Negyvenéves a Szentegyházi Gyermekfilharmónia
  Budapest, Brüsszel, Prága, Stockholm, Ottawa, Toronto – csak néhány világváros, ahol koncerteztek már a Székelyföld „kis kulturális nagyköveteiként” is emlegetett Szentegyházi Gyermekfilharmónia tagjai. Legendás karnagyuk Haáz Sándor.
 • Morawiecki reagált von der Leyenre: Ez diktátum!
  „Ha a dolgok nehéz irányba mennek – és most Magyarországról és Lengyelországról beszélek –, megvannak az eszközeink” – fogalmazott szélsőségesen az Európai Bizottság elnöke, von der Leyen.
 • A sport fontos egy ütőképes hadsereghez
  A sport "elképzelhetetlenül fontos" egy erős, ütőképes hadsereg létrehozásához - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasárnap a 17. alkalommal megrendezett NATO-futás rajtja előtt Budapesten.
MTI Hírfelhasználó