NB I - Az utolsó pillanatban egyenlített az Újpest
2022. augusztus 13. 22:35

A második félidőben emberelőnyben futballozó Újpest FC hazai pályán az utolsó pillanatban alakította 1-1-re az eredményt a Zalaegerszeg ellen a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Újpest FC-Zalaegerszeg 1-1 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 3219 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Junior Tallo (93.), illetve Németh D. (32.)
sárga lap: Antonov (34.), Bjelos (89.), illetve Gergényi (34., 45+1.), Mocsi (39.), Ubochioma (51.), Májer (53.), Tajti (57.)
piros lap: Gergényi (45+1.)

Újpest: Banai - Pauljevic (Simon K., 66.), Diaby, Csongvai, Kuusk (Bjelos, a szünetben), Antonov - Ljujic (Borello, 78.), Onovo, Boumal - Lahne (Junior Tallo, 66.), Katona M.

Zalaegerszeg: Demjén - Gergényi, Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi - Ubochioma (Carioca, 55.), Sankovic, Tajti, Májer (Mim, 55.; Kovács B., 80.) - Szalay (Huszti, a szünetben), Németh D. (Manzinga, a szünetben)

Eleinte mindkét csapat elsősorban távoli lövésekkel próbálkozott, majd Branko Pauljevic közelről, éles szögből lőtt a kapufa mellé. A játék képe alapján némileg váratlan volt, hogy a 32. percben megszerezte a vezetést a rendhagyó, khaki-narancssárga színösszeállítású, ráadásul Zalaegerszeg térképét mintázó mezben játszó vendégcsapat. Tajti Mátyás lapos, pattogós indítását követően az elmélázó védők és a kapujából rossz ütemben kimozduló Banai Dávid között Németh Dániel lőtte a labdát a hálóba.

Az első félidő hosszabbításában Gergényi Bence visszahúzásért megkapta második sárga lapját, így a ZTE 1-0-s előnyben, de emberhátrányban mehetett a szünetre.

Több nagy hazai helyzettel kezdődött a második felvonás, ráadásul az újpestiek rendre közelről veszélyeztettek. Állandósult a fővárosiak fölénye, ezért egyoldalú volt a játék, a ZTE csupán néhány kósza ellenakciót tudott vezetni, ám ezek nem hordoztak veszélyt magukban. A szemfüles védőknek, valamint a bravúros védéseket bemutató Demjén Patriknak köszönhetően egészen a hosszabbításig nem kaptak gólt a zalaiak.

A 91. percben Tajti kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, és ezt a videobíró-stáb jóváhagyta. A meccs utolsó momentuma az Újpest egyenlítése volt: a 93. percben Giuseppe Borello beadását Junior Tallo közelről a hálóba fejelte.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Negyvenéves a Szentegyházi Gyermekfilharmónia
  Budapest, Brüsszel, Prága, Stockholm, Ottawa, Toronto – csak néhány világváros, ahol koncerteztek már a Székelyföld „kis kulturális nagyköveteiként” is emlegetett Szentegyházi Gyermekfilharmónia tagjai. Legendás karnagyuk Haáz Sándor.
 • Morawiecki reagált von der Leyenre: Ez diktátum!
  „Ha a dolgok nehéz irányba mennek – és most Magyarországról és Lengyelországról beszélek –, megvannak az eszközeink” – fogalmazott szélsőségesen az Európai Bizottság elnöke, von der Leyen.
 • A sport fontos egy ütőképes hadsereghez
  A sport "elképzelhetetlenül fontos" egy erős, ütőképes hadsereg létrehozásához - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasárnap a 17. alkalommal megrendezett NATO-futás rajtja előtt Budapesten.
MTI Hírfelhasználó