Az erőszakos és bűnöző migránsok ellátására kötelezi az EU Olaszországot
2022. augusztus 13. 23:00

Az Európai Bíróság megállapította, hogy élelmet, szállást, a napi költségek támogatását és a ruházatot is biztosítania kell Olaszországnak – akkor is, ha bizonyítottan bűnöző migránsokról van szó – írja a V4NA.

Európa ismét megtámadja Olaszországot és arra kényszeríti, hogy – akár gazdaságilag is – a területén tartsa a „bűncselekményekért és erőszakos támadásokért” felelős migránsokat. Ezt állapította meg az Európai Bíróság egy szenegáli bevándorló által indított jogvitát követően, akit a firenzei prefektúra utasítására kitiltottak az úgynevezett „befogadási tervből” – írja az Il Giornale lap. A prefektus azt követően lépett fel, hogy a férfi erőszakoskodott egy vasúti alkalmazott ellen, aki megakadályozta, hogy felszálljon a vonatra, mert nem volt jegye.

Az Európai Bíróság szerint azért nem lehet megvonni az ellátást és a támogatást egy bevándorlótól még bűncselekmény esetén sem, mert az alapjaiban sérti az emberi méltóságot. A bíróság ezzel együtt azt a 2015-ös törvényt is felülírta, amely eddig lehetővé tette a migránsbűnözés szankcionálását.

A lap szerint nyilvánvaló, hogy az Európai Bíróság szerint Olaszországnak továbbra is felelősséget kell vállalnia azokért, akik egyértelműen veszélyt jelentenek a közbiztonságra – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

A Liga választási kampányában egyébként kiemelt szerepet kap Lampedusa szigete, amelyet évek óta illegális migránsok ezrei ostromolnak, noha csak néhány száz embert képes befogadni az ottani központ. A migránsokat szállító hajók legtöbbször ide teszik ki az Afrikából érkező illegális bevándorlókat. Az alábbi videó pedig csak egy a több ezer felvétel közül, amely megmutatja, hogy milyen állapotok uralkodnak a szigeten. Csak 2022-ben eddig több mint negyvenötezer illegális bevándorló szállt partra, 99 százalékuk férfi volt a videót megosztó rádiócsatorna szerint.

Szinte megállás nélkül érkeznek a migránsok Olaszország partjaihoz.

A Liga csütörtökön hozta nyilvánosságra a szövetségeseivel, az Olasz Testvérekkel (FdI) és a Hajrá, Olaszországgal! (FI) közösen kidolgozott 15 pontos kormányprogram tervezetet. Azt követően a Liga saját, kétszáz oldalas programot közölt, és kiválasztotta jelszavát a szeptember 25-i választásokra. „A credo” kifejezés egyszerre a hinni ige első szám első személye, másrészt hitet is jelent.

A „credo” néhány óra alatt a legkeresettebb szóvá vált az olaszországi közösségi oldalakon. „Hit nélkül nincsen jövő. Hiszek Olaszországban, hiszek az olaszokban” – írta profiljain Matteo Salvini.

A párt közleménye szerint az Európa migrációs kapujának számító Lampedusáról a Liga azt üzeni, hogy hisz a határok ellenőrzésében, valamint abban, hogy „egyetlen olaszt sem szabad elfelejteni vagy hátrahagyni”.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

„Európa szerint nemcsak az országunk kikötőinek kell nyitva maradniuk, hanem a polgároknak is fizetniük kell az országunkba érkező és bűncselekményeket elkövető migránsok ellátását, mert különben sérül a méltóságuk. És ki gondol az olaszok méltóságára?”

– tette fel a kérdést a cikk szerzője. A döntést Giorgia Meloni jobboldali politikus is megbotránkoztatónak találta. A közösségi oldalán azt írta: „egy újabb őrült uniós döntés, amely ezúttal arra kötelez bennünket, hogy garantáljuk az élelmet, a szállást és a támogatást azoknak a bevándorlóknak, akik bűncselekményekért felelősek. A baloldal hallgat, de továbbra is követelni fogjuk az olasz állampolgárok méltóságát!”

Matteo Salvini, a Liga párt vezetője és egykori belügyminiszter is reagált a közösségi oldalán, aki arra szólította fel Brüsszelt, hogy ne a migránsokat támogassa, hanem foglalkozzon inkább a határok védelmével és az európaiak biztonságával. Hozzátette, hogy a szeptemberi választáson óriási változások lesznek, ha a szövetségük megnyeri a választást.

MNO - V4NA Hírügynökség
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Tragikus volna a szankciók további kiterjesztése
  Magyarországra nézve tragikus következményekkel járna, ha az Európai Unió kiterjesztené az Oroszország elleni szankciókat a gázra és a nukleáris energiára, ezért mentesítést kell kapnunk egy ilyen döntés alól - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Déli határunkon tűzharcok folytak, sérültek is vannak
  Bűnözők folytattak katonai jellegű akciót hazánk ellen a déli határon: tűzharc zajlott, sérültjeink is vannak. Brüsszel süketnek és vaknak tetteti magát – derült ki Bakondi György rádiónyilatkozatából.
 • Szent Miklós Napok
  Szent Miklós ünnepe, és egyben a nevét viselő templom búcsúja jövő keddre esik, és ez zárja az idei Szent Miklós Napok programsorozatot Gyergyószentmiklóson, amely rendezvény szombattól kínál élményeket minden korosztálynak.
MTI Hírfelhasználó