Macron spórolásra kéri a franciákat, miközben a Riviérán jet-skizik
2022. augusztus 14. 23:30

Emmanuel Macron francia elnökre kritikák sora zúdult, amikor friss paparazzi fotók láttak róla napvilágot. Miután a francia állampolgárokat az energiafelhasználás csökkentésére szólította fel, ő maga nem követte saját tanácsát: egy jet-skivel száguldozott a Francia Riviérán – számolt be róla a breitbart.com.

Sokaknak Franciaország egyik leghíresebb királynéja és egy neki tulajdonított mondás juthat az eszébe az esetről.

 

Kép

Lehet, hogy Marie Antoinette sosem mondott ilyet, az viszont tény, hogy Macron jet-skizése nagy felháborodást keltett honfitársaiban, hiszen országuk az elmúlt évtizedek legsúlyosabb energiaválságával néz szembe.

A francia államfő nemrég szenvedett megsemmisítő vereséget a nemzetgyűlési választásokon, elvesztette törvényhozó többségét, és reményeit, hogy Európa vitathatatlan első számú vezetője legyen.

Az elmúlt kudarcos időszakot most feleségével, Bridgette-tel a Fort de Brégançon-ban, a francia elnökök 1968 óta hivatalos nyári rezidenciáján pihente ki.

A jet-skis nyaralás a francia zöld politikusokból is nemtetszést váltott ki, Macron részéről azonban semmilyen hivatalos nyilatkozat nem született az ügyben.

 


 
hirado.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra
  Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten.
 • A Rejtett Portya hadgyakorlat
  A felderítő ezred katonái a napokban az október 3-án induló Strong Will 2022 nemzetközi gyakorlatra készültek fel, amit a NATO CREVAL (Combat Readiness Evaluation - harci készenlét értékelés) megmérettetés követ majd.
 • Hazánknak szól Fürjes olimpiai testületi kinevezése
  Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba - derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből.
MTI Hírfelhasználó