Negyven migránst találtak Csanádpalotánál egy lengyel kamionban
2022. augusztus 16. 11:57

Negyven bevándorlót találtak egy lengyel kamionban kedd hajnalban a Nagylak 2 - Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen - közölte honlapján a román határrendészet.

Az alumíniumprofilokat szállító, lengyel rendszámú kamion Törökországból Lengyelországba tartott, amikor kevéssel éjfél után át akart lépni a román-magyar határon. A román határrendészek és a magyar rendőrök kockázatelemzés alapján alaposan átvizsgálták a bolgár sofőr által vezetett járművet, és a rakodótérben negyven embert találtak.
   
Az illegális bevándorlókat a román határrendészet székhelyére szállították, ahol megállapították, hogy török és szír állampolgárok. Azt vallották, hogy a schengeni térség országaiba szerettek volna jutni.
   
A román határrendészet beszámolója szerint az elmúlt 24 órában két másik kamionban is illegális bevándorlókat fedeztek fel a Nagylak 2 - Csanádpalota határátkelőhelyen. A török sofőrök által vezetett, Törökországban és Lengyelországban bejegyzett kamionok rakodóteréből húsz bangladesi és szomáliai bevándorló került elő, akik szintén a schengeni övezet országaiba tartottak.
   
A romániai hatóságok az ügyek kivizsgálásába kezdtek - közölte a román határrendészet.
 

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó