Szent István-napi ünnepség Székelyudvarhelyen
2022. augusztus 16. 22:23

A magyar államalapítás és első keresztény királyunk tiszteletére idén is Szent István-napi ünnepséget tartanak Székelyudvarhelyen augusztus 19–20-án.

Szent István-napi ünnepség Székelyudvarhelyen

Beliczay László felvétele

Augusztus 19-én, pénteken a városháza udvarán 18 órától köszöntik a jubiláló házaspárokat, 19 órától Illényi Katica hegedűművész, énekes és Bundzik István zongoraművész ünnepi koncertje tekinthető meg.

Augusztus 20-án, szombaton a Márton Áron téren 18 órától a Himnuszt énekli a Székely Dalegylet, ezt körösfői népdalcsokor követi, majd ünnepélyesen elhelyezik a felajánlott kenyereket, amelyeket a történelmi egyházak lelkipásztorai szentelnek meg.

Utána Pilinszky János és Nemes Nagy Ágnes megzenésített verseit Faluvégi Chripkó Krisztina énekli, zongorán játszik Lókodi András, majd Ave Maria-feldolgozást énekel Toró Árpád.

A székely himnusz eléneklése következik.

Utána 20 órától Palya Bea ünnepi koncertje hangzik fel, végül tűzijáték zárja a napot.

szekelyhon.ro
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó