Új községházát kapott Kéty
2022. augusztus 16. 23:31

A XXVII. Kétyi Falunap keretei között az előző hétvégén adták át Kéty új községi hivatalát. Az ingatlan megvásárlását és annak teljes felújítását a település önerőből valósította meg.

Mint Farkas Attila, Kéty polgármestere a Felvidék.ma kérdésére elmondta, régi tervük volt a községi hivatal átköltöztetése egy méltóbb és tágasabb épületbe.

A falu előző vezetősége még 2017-ben költöztette át a hivatalt a sportház egyes helyiségeibe. Ezek azonban szűkösnek bizonyultak a hivatal számára.

„A 2018-as kampány alatt célul tűztem ki egy modern községi hivatal kialakítását. 2019-ben el is indítottuk ennek a folyamatát, mely az augusztus 13-ai átadással fejeződött be” – magyarázta a falu első embere.

A hivatal számára megfelelő ingatlan részben a község tulajdonában volt. Az egyik harmadában a postahivatal működik, a másikban telefonközpont volt korábban. Az épület középső, nagyobb része magántulajdonban volt. Egykor vendéglátóipari egységet működtettek benne.

Az önkormányzat 2019-ben megvásárolta az ingatlannak ezt a részét. Ezt követően elkezdődött az épület felújítására és a források keresése. Számos pályázatot adtak be, ám egyik sem volt sikeres.

„Az egész épület felújítását önerőből valósítottuk meg. Tartalékalapunkból finanszíroztuk a munkálatokat”
– közölte Farkas Attila. 2020-ban kezdték el a belső felújítást. A tető szigetelése, nyílászárók cseréje valósult meg, új padlózatot kaptak a helyiségek. 2021 nyarán már birtokba vette az épületet a községi hivatal. A külső felújítás idén ment végbe, szintén önerőből.

Egyes munkálatokat közösségi munka formájában végeztek el, például a padlózat lerakását a polgármester a képviselőkkel közösen végezte.

Az épület egyik részében továbbra is a postahivatal működik. Ezt a részt is felújították. A községi hivatal az épület nagyobbik részét foglalja el. Három helyiség, valamint a kiszolgáló- és technikai helyiség kapott helyet az épületszárnyban.

„Modern, szép, külsőleg és belsőleg is megszépült községi hivatala lett a falunknak” – zárta szavait a polgármester.

Pásztor Péter/Felvidék.ma

felvidek.ma
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra
  Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten.
 • A Rejtett Portya hadgyakorlat
  A felderítő ezred katonái a napokban az október 3-án induló Strong Will 2022 nemzetközi gyakorlatra készültek fel, amit a NATO CREVAL (Combat Readiness Evaluation - harci készenlét értékelés) megmérettetés követ majd.
 • Hazánknak szól Fürjes olimpiai testületi kinevezése
  Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba - derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből.
MTI Hírfelhasználó