Multisport Eb - Két hét után újra világversenyen a kajak-kenusok
2022. augusztus 17. 11:55

Összesen 43 magyar versenyző - az épeknél 33, a para szakágban tíz - indul a müncheni multisport Európa-bajnokság keretén belül csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő kajak-kenu kontinensbajnokságon, amely mindössze két héttel követi a világbajnokságot.

A válogatott négy arany-, egy ezüst-, és hat bronzérmet szerezve második helyen végzett az augusztus eleji, kanadai vb éremtáblázatán, s bár néhány helyen változott a csapat, a célkitűzés most is hasonló.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány módosított a Halifaxben indult válogatotton, az összeállításnál az is fontos szempont volt, hogy az Eb-n kvótákat lehet szerezni a 2023-as Európa Játékokra.

A szakember az MTI-nek elmondta: miután fárasztó utazást követően hazaérkeztek a tengerentúlról, néhány napot igénybe vett az átállás - ráadásul a kenus csapat lapátjai csak három nap késéssel érkeztek meg -, de mostanra nagyjából mindenki kipihente magát.

"Nehéz fenntartani a formát ilyen hosszú ideig, a két hét talán a legrosszabb ebből a szempontból, de minden riválisunk ezzel a problémával küzd" - fogalmazott Hüttner Csaba.

Hozzátette: konkrét elvárások most sincsenek a sok fiatallal teletűzdelt válogatottal szemben, de szerinte ami a vb-n sikerült, az most is benne van a csapatban.

"Ott sem a felkészüléssel volt a gond, hanem azzal, hogy a fiatalok nehezen alkalmazkodtak egy felnőtt világverseny körülményeihez." - mondta.

A para szakág egy-egy arany- és bronzérmet szerzett a vb-n, gyakorlatilag a kanadai csapat lesz ott Münchenben is, kiegészülve két B egységgel, amire a szabályok lehetőséget adnak. Hajdu Botond szövetségi kapitány három dobogós helyet vár az együttestől, de azt mondta: a nagyon optimista elképzelése szerint akár négy éremmel is zárhatnak.

A verseny csütörtökön elő- és középfutamokkal kezdődik, a döntőket pénteken, szombaton és vasárnap rendezik az Olimpiai Regatta Központban. München most először ad otthont kajak-kenu Eb-nek.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Orbán Viktor Jeffrey Sachs közgazdásszal tárgyalt
  Orbán Viktor miniszterelnök és Orbán Balázs politikai igazgató pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Jeffrey Sachs közgazdász professzort, a legnevesebb amerikai egyetemek oktatóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
 • A baloldal becsapta a magyar pedagógusokat
  A baloldal becsapta a magyar pedagógusokat, amikor azt állította, hogy a hatályos sztrájktörvény nem felel meg az alaptörvényben rögzített szabályozásnak - hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
 • Novák Katalin Bagdadban
  Novák Katalin személyében első alkalommal látogatott magyar köztársasági elnök Irakba - közölte a Sándor-palota az MTI-vel.
MTI Hírfelhasználó