Multisport Eb - Két hét után újra világversenyen a kajak-kenusok
2022. augusztus 17. 11:55

Összesen 43 magyar versenyző - az épeknél 33, a para szakágban tíz - indul a müncheni multisport Európa-bajnokság keretén belül csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő kajak-kenu kontinensbajnokságon, amely mindössze két héttel követi a világbajnokságot.

A válogatott négy arany-, egy ezüst-, és hat bronzérmet szerezve második helyen végzett az augusztus eleji, kanadai vb éremtáblázatán, s bár néhány helyen változott a csapat, a célkitűzés most is hasonló.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány módosított a Halifaxben indult válogatotton, az összeállításnál az is fontos szempont volt, hogy az Eb-n kvótákat lehet szerezni a 2023-as Európa Játékokra.

A szakember az MTI-nek elmondta: miután fárasztó utazást követően hazaérkeztek a tengerentúlról, néhány napot igénybe vett az átállás - ráadásul a kenus csapat lapátjai csak három nap késéssel érkeztek meg -, de mostanra nagyjából mindenki kipihente magát.

"Nehéz fenntartani a formát ilyen hosszú ideig, a két hét talán a legrosszabb ebből a szempontból, de minden riválisunk ezzel a problémával küzd" - fogalmazott Hüttner Csaba.

Hozzátette: konkrét elvárások most sincsenek a sok fiatallal teletűzdelt válogatottal szemben, de szerinte ami a vb-n sikerült, az most is benne van a csapatban.

"Ott sem a felkészüléssel volt a gond, hanem azzal, hogy a fiatalok nehezen alkalmazkodtak egy felnőtt világverseny körülményeihez." - mondta.

A para szakág egy-egy arany- és bronzérmet szerzett a vb-n, gyakorlatilag a kanadai csapat lesz ott Münchenben is, kiegészülve két B egységgel, amire a szabályok lehetőséget adnak. Hajdu Botond szövetségi kapitány három dobogós helyet vár az együttestől, de azt mondta: a nagyon optimista elképzelése szerint akár négy éremmel is zárhatnak.

A verseny csütörtökön elő- és középfutamokkal kezdődik, a döntőket pénteken, szombaton és vasárnap rendezik az Olimpiai Regatta Központban. München most először ad otthont kajak-kenu Eb-nek.

MTI
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Novák Katalin Sergio Mattarella olasz elnöknél
  Az orosz-ukrán háború volt a fő témája Novák Katalin köztársasági elnök és Sergio Mattarella olasz elnök megbeszélésének kedden Rómában.
 • Új csúcson a magyarországi működőtőke-beáramlás
  Töretlen a külföldi befektetők bizalma a magyar gazdaság iránt, amit a magyarországi befektetésösztönzés történetében rekordnak számító 2022. évi 6,5 milliárd euró beruházási volumen is alátámaszt. Összesen 92 kiemelt működőtőke-beruházás kapcsán született pozitív döntés, amelyekhez mintegy 15 ezer új munkahely létrehozása és több tízezer megőrzése köthető. A keleti országok továbbra is fontos szerepet játszanak többek között Dél-Koreának köszönhetően, amely 2019 és 2021 után harmadik alkalommal volt a legnagyobb befektető a beruházási volumen alapján. Az ágazatok közül a járműipar, az elektronika és az élelmiszeripar megőrizte domináns helyét. Mintegy 20 projekt és több ezer új munkahely jöhet létre ugyanakkor magas hozzáadott értékű szolgáltatóipari befektetések keretében, ami Magyarország azon erőfeszítését is jelzi, hogy a jövőben a tudásintenzív fejlesztések kerüljenek fókuszba.
 • A korrupt EU Tiranából nézve (is) nevetséges
  Teljesen nevetséges szituációt okozott a brüsszeli korrupciós botrány. A jó példaként tündökölni akaró EU-központ hemyzseg a megvesztegetett politikusoktól.
MTI Hírfelhasználó