Teljesen szétesett magyar ellenzékről ír a Die Tageszeitung
2022. augusztus 17. 13:25

MTI/Szigetváry Zsolt

A cikk szerint azonban az ellenzéki szövetség nem akarja feladni a küzdelmet.

Közel öt hónappal a választások után a magyar ellenzék erőtlen és terv nélkül áll. Jakab Péter, a Jobbik elnöke, augusztus közepén bejelentette, hogy új pártot alapít. Utódja, Gyöngyösi Márton szerint Jakab primitív baloldali programot követett a titkára sürgetésére – olvasható a Die Tageszeitung nyomtatásban megjelent cikkében.

Brenner Koloman országgyűlési képviselő szerint sok Jobbik-szavazó nem akart a baloldali és liberális erőkkel való szövetségre szavazni, és a szélsőjobboldali Jobbikból kiszakadt Mi Hazánk Mozgalomhoz fordult, amely több mint öt százalékkal jutott be a parlamentbe.

Az ellenzéki szövetség azonban nem akarja feladni.

Márki-Zay Péter bejelentette egy új jobbközép párt alapítását, amellyel 2024-ben indulni kíván az európai parlamenti választásokon. Az új polgári erővel akarja felváltani az Európai Néppártban az onnan korábban távozott Fideszt. Hadházy Ákos független képviselő felszólította az összes ellenzéki képviselőt, hogy bojkottálják a parlament május eleji alakuló ülését és eskütételét.

Hadházy végül egyedül maradt a tiltakozásával.

Szelényi Zsuzsanna pszichológus, egykori liberális politikus úgy véli, hogy „az ellenzék stratégiai kényszerhelyzetben van, és valami újjal kell előállnia” – olvasható a cikkben.

 

mandiner.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Piliscsaba: Hazai nemzetiségek konyhaművészete
  A nemzetiségek példát jelentenek, mert őrzik a hagyományaikat, szokásaikat minden területen, a kultúrában és a konyaművészetben is, erősítik országunkat, társadalmunkat - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a szombaton kezdődött Magyarországi nemzetiségek szakácsművészeti bemutatóján és szüreti felvonulásán Piliscsabán.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Születésnapot ünnepelt a Lámpás'92 Alapítvány
  Közösen ünnepelte születésnapját szombaton a 30 éves Lámpás'92 Alapítvány és a 25 éves ÉTA Országos Szövetség Gödön a L'Art Fest keretében.
MTI Hírfelhasználó