Migránsokat és embercsempészt fogtak el a rendőrök Észak-Macedóniában
2022. augusztus 23. 16:39

Szíriai, pakisztáni, egyiptomi és indiai migránsokat talált egy furgonban az észak-macedón rendőrség kedden, a járművezetőt, a feltételezett embercsempészt is őrizetbe vették - közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál.

A tájékoztatás szerint a 26 migránst az ország hetedik legnagyobb városának, Stipnek a közelében találták meg egy közúti ellenőrzés során. A feltételezések szerint az őrizetbe vettek illegálisan léptek be Görögországból, és Szerbia felé tartottak. A migránsokat a görög határhoz közeli befogadóközpontba szállították, és visszatoloncolják Görögországba.
   
Az elfogott észak-macedón sofőr a gyanú szerint egy embercsempész-banda tagja, ő egyelőre rendőrségi őrizetben marad.
   
A rendőrségi tájékoztatás szerint az idei évben eddig kétszer annyi migráns érkezett az országba, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A hatóságok több mint tizenegyezer embert fogtak el, de feltételezhetően sokkal többüknek sikerült észrevétlenül folytatnia az útját Szerbia és az Európai Unió irányába.
   
Észak-Macedónia továbbra is a nyugat-balkáni migránsútvonal egyik központi országa, a migránsok Törökországon és Görögországon keresztül próbálnak eljutni a Nyugat-Balkánra, majd az Európai Unió nyugat-európai országaiba.
 

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Gazdasági válság radikális szélsőségekkel
  Az emberek félnek a közelgő téltől. Úgy, ahogy békeidőben még soha. A legnagyobb problémájuk nem a magyar és lengyel jogállamiság állítólagos hiányossága. Ezzel csak az Európai Parlament balliberális képviselőinek mindenre elszánt elitegységei vannak elfoglalva. Irigyeljük a problémáikat – írja Horváth József.
 • Orbán: hazudtak Brüsszelben az európai embereknek
  Hazudtak Brüsszelben az európai embereknek, amikor azt mondták, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára és azok az ukrajnai háború gyors lezárását eredményezik majd - mondta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Putyin: Oroszországnak négy új régiója van
  Oroszországnak négy új régiója van - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Kremlben, az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek csatlakozási egyezményének aláírási szertartásán.
MTI Hírfelhasználó