Zuglóban megnyitották az MTK Budapest küzdősportcentrumát
2022. szeptember 23. 11:46

A zuglói Lantos Mihály Sportközpontban pénteken ünnepélyes keretek között megnyitották az MTK Budapest küzdősportcentrumát.

Az eseményen Deutsch Tamás klubelnök köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek a létesítmény "megalkotásában", úgy annak tervezési, mint a kivitelezési fázisában. Hozzátette: a magyar sport jelenében és jövőjében - más sportágakkal egyetemben - nemcsak eredményessége, hanem hazai ismertsége és háttere révén is meghatározó cselgáncs, valamint karate európai színvonalú bázissal gazdagodott.
   
"A két sportágon keresztül azonban a magyar sport egészének fontos ez a létesítmény, a helyszínt illetően elsősorban Zuglónak és a fővárosnak, de valójában az egész országnak" - mondta. Hozzátette: bár a közéletet sok vita jellemzi Magyarországon, hasonló sportos ügyekben azonban mégis megvan a kellő összefogás, együttműködés.
   
Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere hangsúlyozta: nincs még egy olyan kerülete a fővárosnak, ahol annyi fontos sportlétesítmény lenne, mint a XIV. kerületben, és ez a kínálat most újabb színvonalas sportközponttal gazdagodott a közelmúltban már így is megújított Lantos Mihály Sportközpontban. A kerületi vezető szerint a központ kihasználásával a két küzdősport még eredményesebbé válhat, amelynek jótékony hozadéka lehet a fiatalokra, úgy a létszámot, mint az elhivatottságot tekintve.
   
Az érintett sportágak képviseletében Mészáros János, a karateszövetség első embere emlékeztetett: sok hasonlóan színvonalas sportlétesítmény került átadásra Magyarországon az elmúlt években, ebben most kifejezetten két küzdősportág talál otthonra. Kovács Antal, olimpiai és világbajnok cselgáncsozó a sportági szövetség alelnökeként elmondta: nagyon fontos, hogy egy ilyen küzdősportos létesítménynek szellemisége, légköre is legyen, ami meghatározó szerepet tölt be a szakmai munkában, és megítélése szerint a zuglói "egy ilyen hely lesz".
   
A megnyitó beszédeket követően az olimpiai bronzérmes dzsúdós, Tóth Krisztián vezetésével a klub sportolói elfoglalták a háromszintes, 2700 négyzetméteres létesítményt, amely 1,2 milliárd forintból épült. A földszint a judosoké, az emelet a karatékáké, öltözőkkel, szertárral, raktárral és a küzdőtérrel. A földszinten található még a közösen használható, több mint 200 négyzetméteres konditerem. A harmadik szinten iroda, mosoda és a gépészet kapott helyet. Utóbbival kapcsolatban kiemelték, hogy az megfelel a modern technológiai elvárásoknak.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Negyvenéves a Szentegyházi Gyermekfilharmónia
  Budapest, Brüsszel, Prága, Stockholm, Ottawa, Toronto – csak néhány világváros, ahol koncerteztek már a Székelyföld „kis kulturális nagyköveteiként” is emlegetett Szentegyházi Gyermekfilharmónia tagjai. Legendás karnagyuk Haáz Sándor.
 • Morawiecki reagált von der Leyenre: Ez diktátum!
  „Ha a dolgok nehéz irányba mennek – és most Magyarországról és Lengyelországról beszélek –, megvannak az eszközeink” – fogalmazott szélsőségesen az Európai Bizottság elnöke, von der Leyen.
 • A sport fontos egy ütőképes hadsereghez
  A sport "elképzelhetetlenül fontos" egy erős, ütőképes hadsereg létrehozásához - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasárnap a 17. alkalommal megrendezett NATO-futás rajtja előtt Budapesten.
MTI Hírfelhasználó