Fidesz: a baloldal a brüsszeli szankciókat támogatja, nem a rezsicsökkentést
2022. szeptember 23. 14:54

A baloldal a brüsszeli szankciókat igen, a magyar rezsicsökkentést nem támogatta - közölte a Fidesz a szocialista Tóth Bertalan sajtótájékoztatójára reagálva pénteken az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt a közleményében hangsúlyozza: nem tűnik túl őszintének a szocialisták aggodalma az energiaárak növekedése miatt. Ha rajtuk múlt volna, akkor az égvilágon semmi nem védené most a magyar családokat és nyugdíjasokat a többszörösére emelkedett európai energiaáraktól.
   
Az egész Gyurcsány vezette baloldal az áremelkedést okozó brüsszeli szankciókat teljes erővel támogatta, bezzeg a magyar rezsicsökkentést nem. A rezsicsökkentés nélkül most minden magyar család átlagosan havi 181 ezer forinttal többet fizetne a gázért és az áramért - írták.
   
Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, a párt parlamenti frakcióvezetője pénteki online sajtótájékoztatóján a rezsidíjak növekedésének megállítását sürgette.
 

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Morawiecki reagált von der Leyenre: Ez diktátum!
  „Ha a dolgok nehéz irányba mennek – és most Magyarországról és Lengyelországról beszélek –, megvannak az eszközeink” – fogalmazott szélsőségesen az Európai Bizottság elnöke, von der Leyen.
 • A sport fontos egy ütőképes hadsereghez
  A sport "elképzelhetetlenül fontos" egy erős, ütőképes hadsereg létrehozásához - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf vasárnap a 17. alkalommal megrendezett NATO-futás rajtja előtt Budapesten.
 • Teljes kudarc az uniós szankciós politika
  A szankciók károkat okoznak Európának, nem kényszerítették térdre Oroszországot és nem vittek közelebb a békéhez, tehát ez a politika teljes kudarc - mondta Szijjártó Péter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
MTI Hírfelhasználó