Az Európai Bizottságnak "megvannak az eszközei"
2022. szeptember 23. 19:15

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyíltan beismerte, hogy ha a vasárnapi olasz választáson a jobboldali pártszövetséget bízzák meg kormányalakítással, akkor a bizottság nyomásgyakorlást helyezhet kilátásba, ahogy teszi ezt Magyarországgal is évek óta - erről írt az Alapjogokért Központ Facebook-oldalán pénteken közzétett írásban.

Ursula von der Leyen szerdán előadást tartott az amerikai Princeton Egyetemen, ahol egy hallgatói kérdésre válaszolva szó szerint azt mondta: figyelemmel kísérik az olasz választásokat, és "meglátjuk a választások eredményét", "szóval meglátjuk, ha a dolgok egy nehéz irányba mennek, én már beszéltem Magyarországról és Lengyelországról, vannak eszközeink".
   
Vagyis ha most vasárnap a jobboldali pártszövetséget bízzák meg az olasz emberek a kormányalakítással, akkor a bizottság pusztán a kabinet politikai színezete miatt helyezhet kilátásba nyomásgyakorlást - ahogy teszi ezt hazánk kapcsán évek óta - írták.
   
Közölték, ez nyílt beismerése annak, hogy a bizottság világnézeti okok miatt bünteti hazánkat és Lengyelországot is.

És ha nyer az olasz jobboldal, akkor Olaszország is hasonló eljárások és vegzatúra kereszttüzében találhatja magát.
   
Az Alapjogokért Központ szerint a bizottság elnökének szavai sajnos igazolták a gyanút, hogy a "jogállamiságról" és "demokráciáról" szóló viták nem jogi, hanem politikai alapúak.

Ahogyan politikai és nem racionális okai vannak a szankciós politikák további erőltetésének is.

A kettőben az a közös, hogy mind az ésszerűtlen szankciókat, mind hazánk megbüntetést a hazai baloldal támogatja - a magyarországi baloldal az uniós intézményekben lát szövetségest ahhoz, hogy revansot vegyen a jobboldal sorozatos győzelmei és saját kudarcai miatt.
   
Hozzátették, hogy Ursula von der Leyen szavai egyben nyílt beismerés is: Brüsszel nem a kontinens egységéért, hanem egyes tagállamok kipécézésével az európai egység megbontásáért felelős.
   
Az Európai Unió alapító atyái biztosan nem azért álmodták meg a békét és prosperitást hozó Közösséget, hogy XXI. századi "örököseik" ideológiai nemtetszések miatt megbontsák annak egységét, és kétséget ébresszenek Európa egységének tekintetében - írta Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ.
 

MTI
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Az újabb szankciók veszélyeztetik az energiabiztonságot
  A kormány továbbra is a magyar emberek érdekét és véleményét képviseli: a magyarok 97 százaléka nemet mond a szankciókra, itt az ideje, hogy ezt Brüsszelben is meghallják - olvasható a szaktárca közleményében.
 • Golyófogó helyett – jövendőmondó...
  Valóban, amikor ő és társai színre léptek, az országban még itt állomásoztak a megszálló szovjet csapatok, és neki magának voltak is személyes tapasztalatai arról, milyen következményei vannak annak, ha valaki ellenáll, vagy megpróbálja lebontani azt az embertelen korszakot, melyet a kommunista Magyarország időszakának nevezünk – fogalmaz Bakos Katalin.
 • Energiaforrások: ne kerüljünk cseberből vederbe
  Az energetikai függés problémáját egyidejűleg és úgy kell megoldani, hogy az ne eredményezzen egy másik egyoldalú függést - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban a V4-es országok parlamenti elnökeinek találkozóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó