A Magyar edzők napján díjazták a legjobb szakembereket
2022. szeptember 25. 12:39

A Magyar edzők napján, szeptember 25-én díjátadó konferenciát tartott a Magyar Edzők Társasága (MET) Budapesten, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

Molnár Zoltán, a MET elnöke köszöntőjében felidézte, hogy az egyetemről indulnak el az edzők és itt vehetik át a Mesteredző elismerést, az Életműdíjat, a dr. Ormai László-díjat, valamint idén először az Év utánpótlás edzője díjat. Emlékeztetett arra, hogy lengyel kezdeményezésre ünnepeljük szeptember 25-én az edzőket. A nap jelszava egy kérdés: "Mondtál már köszönetet az edződnek?".
   
Egy rövid összeállításban fiatal sportolók mellett Kopasz Bálint olimpiai és világbajnok kajakos mondott köszönetet edzőjének.
   
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a rendezvény fővédnökeként az edzőkhöz szólva azt mondta: "rendkívül hálásak vagyunk önöknek, hogy olyan sportolókat nevelnek, akik a sportpályákon és az életben is példát mutatnak. Edzőnek lenni hivatás, fiatalokat terelgetni összetett kihívás. Önökkel indul minden siker, ezért az edzőképzés a magyar sport kulcskérdése" - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: törekedni kell az új módszerek megismerésére, ezért a tervek között szerepel a szakemberképzés erősítése.
   
Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a nemzet sportolója arról beszélt, hogy a mostani díjazottak mind "szent őrültek", akik az edzői hivatásra tették fel életüket. "Egy edző társ egy életre" - mondta, majd meghatóan emlékezett egykori mesterére, Szőcs Bertalanra.
   
Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke emlékeztetett arra, hogy a sportújságírók az év sportolói mellett jutalmazzák az év edzőit és szövetségi kapitányait is.
   
Az ünnepség végén Schmidt Ádám, Molnár Zoltán, Schmitt Pál, Kemény Dénes, a Mesteredzői Kollégium elnöke, dr. Ormai László, a MET tiszteletbeli elnöke, Köpf Károly MET-főtitkár és Szöllősi György adta át az elismeréseket a 2022-es esztendő díjazottjainak.

    A kitüntetettek:

Mesteredző díj: Bíró Attila, Csipes Ferenc, Hadvina Gergely

Edzői Életműdíj: Könye Irma (atlétika), Svasznek Jenő (ökölvívás), Szabó Bence (vívás), id. Ocskay Gábor (jégkorong), Tarján András (asztalitenisz)dr. Ormai László-díj: Vámossyné Oláh Zsuzsanna Európa-bajnok asztaliteniszező, edző, Ormai László egykori tanítványa

Év utánpótlás edzője-díj: Horváth János (vízilabda)

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó