A Regőczi Alapítvány hozzájárul, hogy mindenki segíthessen a Covid-árvákon
2022. szeptember 28. 14:17

A Regőczi Alapítvány hozzájárul, hogy mindenki megtalálja a Covid-árvák támogatására a legjobb megoldást - mondta Herczegh Anita, az alapítvány vezetője szerdán.

A Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke az m1 aktuális csatornán, valamint a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt erről.
   
A Covid-árvák megsegítésére október 5-én jótékonysági árverést rendeznek a Nagyházi Galériában, ezen Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita külföldi útjain és hazai találkozóin kapott ajándékaira lehet licitálni.
   
"Mind a 222 tárgy kikiáltási árát a valós értékük alatt állapítottuk meg, hogy mindenki megtalálja a maga számára elérhető tételt. Az összkikiáltási ár nem éri el az 5 millió forintot, de remélem, ennek sokszorosát sikerül összegyűjteni az árverés végére" - hangsúlyozta Herczegh Anita. Hozzátette: sokféle és különleges tárgyakra lehet licitálni.
   
Mint kiemelte, már több mint 1300 gyermeket támogat az alapítvány.
   
"Felmértük az érintett családok jövedelmi helyzetét. A nehezebb sorsú gyermekek rendszeres, havi pénzügyi támogatást kapnak, valamint évi három alkalommal további kiegészítő hozzájárulást: iskolakezdéskor, karácsonykor és a nyár eleji táboroztatáshoz. Abba nem szólunk bele, mire költik a havi pénzügyi támogatást" - sorolta Herczegh Anita.
   
Elmondta, hogy a Covid-árvák a szponzorok segítségével tárgyi adományként laptopokat kaptak, utazáshoz benzinkártyát, valamint kulturális és élményprogramokon vehetnek részt.
   
"Az érintett családokkal történt személyes találkozások sokat segítenek felmérni, mi lehet a legnagyobb segítség a számukra. A legfontosabb célunk, hogy felnőtté válásukig, tehát akár még két évtizeden keresztül támogatni tudjuk a koronavírus árváit" - szögezte le a volt köztársasági elnök felesége.
   
A jótékonysági árverésen szereplő tárgyakat a fővárosi Nagyházi Galériában meg lehet tekinteni.
 

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány 11 pontos akcióterve
  A kormány 11 pontos akciótervének intézkedései és az új hitelprogramok (gyármentő garancia- és hitelprogram) biztosíthatják a recesszió elkerülését Magyarországon a teljes foglalkoztatottság megőrzése és a családok megvédése mellett; hosszú távon azonban új gazdaságstratégiai modellre is szükség van - hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán.
 • Moszkva komoly ajánlat esetén kész a tárgyalásra
  "Ha most komoly javaslat érkezik arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne megállítani ezt a konfliktust úgy, hogy közben teljesüljenek a mi teljesen jogos követeléseink, természetesen készek leszünk tárgyalni" - mondta Lavrov a Jevgenyij Primakov néhai miniszterelnök és külügyminiszter emlékének szentelt fórumon.
 • Elutasította az Alkotmánybíróság az ellenzéki indítványt
  Az Alkotmánybíróság a határozatában megállapította: "nem alaptörvényellenesek azok a rendelkezések, amelyek meghatározzák a még elégséges szolgáltatások pontos tartalmát a köznevelési intézményekben megtartott sztrájk esetén".
MTI Hírfelhasználó