Peszkov „hülyeségnek" minősítette, hogy oroszok rongálták meg a vezetéket
2022. szeptember 28. 23:54

A Kreml elítéli azokat a balga („stupid") összeesküvés-elméleteket, amelyek szerint Oroszország áll az Északi Áramlat vészhelyzeteinek hátterében. "Ez nagy probléma számunkra. Az Északi Áramlat 2 mindkét vezetéke tele van gázzal, az egész rendszer készen áll a gáz szivattyúzására, és ez a gáz nagyon drága" - részletezte Dmitrij Peszkov orosz szóvivő.

"Jól láthatóan hülyeség ilyen verziókat hangoztatni. [Ez] jól láthatóan ostobaság és abszurd" - mondta szerdán újságíróknak a Kreml szóvivője.

Megjegyezte, hogy az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 gázvezetékek vészhelyzetei komoly dilemmát jelentenek Oroszország számára.

"Ez nagy probléma számunkra. Az Északi Áramlat 2 mindkét vezetéke tele van gázzal, a teljes rendszer készen áll a gáz szivattyúzására, és ez a gáz nagyon drága" - szögezte le Peszkov. Idézte Vlagyimir Putyin szavait, hogy ezt a gázt az Orosz Föderáció belső egyensúlyaira tervezték, mert "Putyin csak azt mondta, hogy ha később észhez térsz, számolj azzal, hogy nem lesz 100%-os gáz, csak a fele” – jegyezte meg Peszkov.

"Ez a gáz sok pénzbe kerül, most ez a gáz a levegőbe szökik" - hangsúlyozta a Kreml illetékese.

Az Északi Áramlat 1-et érintve Peszkov mondta a turbinákkal kapcsolatos problémákat, "amelyeket az európaiak váltottak ki". "Most [a csővezeték] mindkét vonala nem működőképes" - hangsúlyozta.

tass.com
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó