Fidesz: Őrsi Gergely törvénytelenül kampányolt az önkormányzati választásra
2022. október 1. 11:21

Jogszabálysértést követett el a vasárnap esedékes választás kapcsán Őrsi Gergely a főváros II. kerületének MSZP-s polgármestere a kerület helyi választási bizottsága szerint - írja a Fidesz II. kerületi szervezete Facebook-oldalán szombaton.

A közlés szerint a választási bizottság Őrsi Gergelyt eltiltotta a további jogsértéstől.
   
A bejegyzés szerint Őrsi Gergely a kerület polgármestereként névre szóló, elsőbbségivel postára adott levelekben kampányolt Nagy Eszter baloldali jelölt mellett. A polgármester ezáltal visszaélt pozíciójával, és a választási alapelvekbe ütközően befolyásolta a képviselőjelöltek közötti versenyt - írták.

A Fidesz kerületi szervezete felvetette: "nem is egészen világos, hogyan és milyen címlistához jutott hozzá a baloldal, és milyen adatkezelési elvek mentén használták fel a választópolgárok személyes adatait".
   
A főváros II. kerületében, a 2. egyéni választókerületben vasárnap rendeznek időközi önkormányzati képviselőválasztást.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó