Meghalt Kobold Tamás, Miskolc korábbi polgármestere
2022. október 2. 21:19

Meghalt Kobold Tamás, aki 1994-től nyolc éven át Miskolc polgármestere volt - közölte a borsodi megyeszékhely polgármesteri hivatala vasárnap az MTI-vel.

Azt írták, az 1953-ban született Kobold Tamás tősgyökeres miskolci családban nőtt fel, iskolái után Miskolcon a Lenin Kohászati Művekben, majd a Diósgyőri Gépgyárban dolgozott kereskedelmi mérnökként.
   
Politikai pályáját 1990-ben a KDNP színeiben kezdte, előbb Diósgyőrben önkormányzati képviselő, majd alpolgármester, 1994-ben pedig polgármester lett. A következő ciklusra már a Fidesz-KDNP jelöltjeként nyerte el a polgármesteri címet.
   
Később, 2010-ig önkormányzati képviselőként dolgozott, de haláláig aktív maradt a közügyekben és rendszeresen hallatta a hangját fontos társadalmi kérdésekben - tették hozzá, méltatva Kobold Tamás munkásságát.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó