Varga Judit a svájci kapcsolatok erősítése mellett
2022. október 3. 16:49

Az Igazságügyi Minisztériumba látogatott Andreas Glarner svájci parlamenti képviselő, a Svájc–Magyarország Baráti Tagozat elnöke – tette közzé Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter. Varga Judit posztja így folytatódik: „Glarner a bevándorlás, a közbiztonság és a szakképzés kérdéseiben aktív politikus, ezekben a témákban pedig Magyarország európai szinten modellértékű példát mutat.

Svájc arról is híres, hogy megkérdezi a polgárai véleményét, ebben pedig szintén könnyen megtalálhatja a közös hangot hazánkkal, hiszen a magyar kormány is rendszeresen indít konzultációkat társadalmi kulcskérdésékről. A magyar–svájci kapcsolatok évek óta kiegyensúlyozottak, ezekben az időkben pedig különösen fontos az Unión kívüli európai országokkal is a szoros együttműködés fenntartása!”

MH
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Magyarországnak ki kell maradnia az éleződő háborúból
  A háború témája ismét felülír minden más belpolitikai kérdést az elkövetkező időszakban – erről beszélt a Magyar Hírlap hétértékelő rovatában Deák Dániel politológus. A DK és a Momentum dominanciaharca az évértékelő beszédekben folytatódott, az elemző szerint ismét bebizonyosodott, hogy az erőtlen Donáth Annával szemben Gyurcsány Ferenc erősítette pozicióját.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
MTI Hírfelhasználó