Novák Katalin munkalátogatásra indul Máltára
2022. október 5. 12:17

Novák Katalin államfő munkalátogatásra indul Máltára, ahol részt vesz az Arraiolos-csoport tanácskozásán, amely a végrehajtó hatalmat nem gyakorló európai államfők rendszeres találkozója - tájékoztatta a Sándor-palota szerdán az MTI-t.

The President launches the Arraiolos Group meeting of 6 October 2022 – The  President of Malta

president.gov.mt

A csoport arról a portugáliai kisvárosról kapta nevét, ahol az első találkozót tartották 2003-ban - közölték.
   
Az Arraiolos-csoport ülésén részt vesz a házigazda George Vella máltai elnök mellett - többi között - Sergio Mattarella olasz, Alexander Van der Bellen osztrák, Borut Pahor szlovén, Michael D. Higgins ír, Frank-Walter Steinmeier német és Andrzej Duda lengyel államfő is - írták.
   
Az eseményen jelen lesz még Horvátország, Bulgária, Görögország, Portugália, Szlovákia, Lettország és Észtország elnöke is - olvasható a közleményben.
   
A tanácskozáson túl Novák Katalin kétoldalú tárgyalásokat folytat majd George Vella máltai köztársasági elnökkel is - közölte a Sándor-palota.
 

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó