Női kosár Eb-selejtező - Magyar diadal Temesváron
2022. november 24. 21:32

A magyar női kosárlabda-válogatott 99-40-re legyőzte a román együttest csütörtökön Temesváron az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

Az előzőleg egy-egy győzelemnél és vereségnél tartó nemzeti együttes lehengerlően kezdett, és Kiss Virág vezetésével 25-0-ra elhúzott. Mivel a februári végelszámolásnál fontos szerepe lehet majd a csoportmásodikok között a kosáraránynak, Székely Norbert szövetségi kapitány együttese nem lassított, és a nagyszünetben már 56-14-re vezetett.
   
Fordulás után 49 pontra nőtt a különbség, Kiss bedobta harmadik tripláját, és az Olaszországban légióskodó Mérész Beatrix is remekelt. A nyomasztó magyar fölény végül 59 pontos diadalt eredményezett, a Székely-csapat legjobbja a pécsi Kiss Virág lett 24 ponttal.
A magyarok három meccs után 2 győzelemmel és 1 vereséggel állnak a C csoportban, és legközelebb vasárnap lépnek pályára a spanyolországi Huelvában.    

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó