Újszülöttje halálát okozta – tíz évre ítélték
2022. november 25. 13:15

Emberölés miatt jogerősen tíz év börtönbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla pénteken arra a nagykanizsai nőre, aki otthonában megszülte, majd ellátatlanul hagyta újszülött gyermekét; a csecsemő emiatt később meghalt - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

A táblabíróság közleménye szerint a nő 2019-ben, a bűncselekmény elkövetésének évében ismerkedett meg egy férfival, akitől teherbe esett. Kapcsolatát és később állapotát családja előtt nem vállalta fel, utóbbiban segítette, hogy a terhesség külső jegyei nem mutatkoztak rajta hangsúlyosan.
   
A nő orvosnál, védőnőnél nem járt, terhesgondozáson nem vett részt, s a terhességről ugyan az apát értesítette, ő kételkedett a nő állításában.
   
A nőnél 2020 májusában indult meg a szülés: egyedül volt otthon, az udvaron, álló helyzetben hozta világra gyermekét, aki a földre esett. A csecsemőt ezután egy ruhába csavarta és az udvaron lévő garázsba dobta, majd bement a házba tisztálkodni.
   
Később visszament a garázsba, a még életben lévő gyermeket bevitte a házba és az ágyra fektetve teljesen betakarta, ezt követően vele nem foglalkozott, őt nem látta el és a szülésről senkit nem értesített.
   
Az újszülöttet a vádlott édesanyja az este folyamán találta meg, és azonnal kórházba vitette, azonban a gyermek a következő napon elhunyt. Az eljárás során megállapították, hogy a gyermek nem halt volna meg, ha kórházban született volna meg, vagy őt a szülést követő ellátták volna.
   
Az elsőfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat emberölés bűntette miatt 10 év börtönre ítélte februárban. A pénteken meghozott határozatában a vádlott és védője fellebbezése miatt másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.
 

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó