Házkutatást tartott az SZBU egy kárpátaljai kolostorban
2022. december 4. 15:34

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) közleménye szerint házkutatást tartottak a munkácsi, moszkvai patriarchátus alá tartozó kolostorban.

Házkutatást tartott az SZBU egy kárpátaljai kolostorban

Kép: szbu

Az SzBU kárpátaljai kirendeltségének közleménye szerint a házkutatás során náci szimbólumokat, oroszbarát irodalmat és sátánizmusról szóló "tanításokat" találtak.

A bejegyzés szerint több mint 15 ember vett részt mélyreható kémelhárító interjún. Az SZBU munkatársai jelentős mennyiségű orosz propagandaanyagot találtak. A szakirodalom nagy részét orosz személyek írták és orosz nyomdák adták ki.

A kutatás során az SZBU munkatársai a betiltott OPZZS párt jelképeit, valamint orosz megszállókat dicsérő röpiratokat is találtak.

A kolostorban tartott imák során továbbra is megemlékeztek az orosz ortodox egyház pátriárkájára, Kirill Gundjajevre, aki „megáldotta” az ukránokat gyilkoló orosz hadsereget. Ezt a tényt bizonyítják az ukrán biztonsági szolgálat által talált feljegyzések és imaszövegek.

Emellett megállapították, hogy a kolostorhoz olyan irodalmat is érkezett Oroszországból, amely szerint a Covid-19 elleni oltások halálos betegségeket okozhatnak, negatívan hatnak az agyra, sőt megváltoztathatják az ember személyiségét.

A kutatás során talált anyagokat szakértői vizsgálatra bocsátják - áll a bejegyzésben.

karpatinfo.net
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Novák Katalin Sergio Mattarella olasz elnöknél
  Az orosz-ukrán háború volt a fő témája Novák Katalin köztársasági elnök és Sergio Mattarella olasz elnök megbeszélésének kedden Rómában.
 • Új csúcson a magyarországi működőtőke-beáramlás
  Töretlen a külföldi befektetők bizalma a magyar gazdaság iránt, amit a magyarországi befektetésösztönzés történetében rekordnak számító 2022. évi 6,5 milliárd euró beruházási volumen is alátámaszt. Összesen 92 kiemelt működőtőke-beruházás kapcsán született pozitív döntés, amelyekhez mintegy 15 ezer új munkahely létrehozása és több tízezer megőrzése köthető. A keleti országok továbbra is fontos szerepet játszanak többek között Dél-Koreának köszönhetően, amely 2019 és 2021 után harmadik alkalommal volt a legnagyobb befektető a beruházási volumen alapján. Az ágazatok közül a járműipar, az elektronika és az élelmiszeripar megőrizte domináns helyét. Mintegy 20 projekt és több ezer új munkahely jöhet létre ugyanakkor magas hozzáadott értékű szolgáltatóipari befektetések keretében, ami Magyarország azon erőfeszítését is jelzi, hogy a jövőben a tudásintenzív fejlesztések kerüljenek fókuszba.
 • A korrupt EU Tiranából nézve (is) nevetséges
  Teljesen nevetséges szituációt okozott a brüsszeli korrupciós botrány. A jó példaként tündökölni akaró EU-központ hemyzseg a megvesztegetett politikusoktól.
MTI Hírfelhasználó