Székelykeresztúr 103 éves lakóját köszöntötték
2022. december 9. 21:12

Emléklappal és virággal köszöntötte fel a székelykeresztúri városvezetés a település legidősebb lakóját, a 103 éves György Juliannát.

Székelykeresztúr 103 éves lakóját köszöntötték

Koncz Hunor János, Székelykeresztúr polgármestere is köszöntötte 103-ik születésnapján György Juliannát, a település legidősebb lakóját. Mint lapunknak elmondta, jóleső érzés volt találkozni a korához képest jó egészségnek és kiváló memóriának örvendő, jó kedélyű idős nénivel, aki a családjával ünnepelt, és aki – elmondása szerint – még sohasem volt kórházban.

Beszélgetéseikből kiderült, hogy küzdelmes, de szép éveket tudhat maga mögött az ünnepelt, akit kedvenc virágával és egy emléklappal lepett meg a városvezetőség. A polgármester szerint ez a születésnap a közösség ünnepe is, hiszen kevesen érik meg a tekintélyes életkort.

A polgármester azt is elmondta, hogy van még néhány személy a településükön, aki megélte a kilencven, száz évet, tervezik, hogy őket is felköszöntsék a későbbiekben.

Fülöp-Székely Botond

szekelyhon.ro
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Novák Katalin Sergio Mattarella olasz elnöknél
  Az orosz-ukrán háború volt a fő témája Novák Katalin köztársasági elnök és Sergio Mattarella olasz elnök megbeszélésének kedden Rómában.
 • Új csúcson a magyarországi működőtőke-beáramlás
  Töretlen a külföldi befektetők bizalma a magyar gazdaság iránt, amit a magyarországi befektetésösztönzés történetében rekordnak számító 2022. évi 6,5 milliárd euró beruházási volumen is alátámaszt. Összesen 92 kiemelt működőtőke-beruházás kapcsán született pozitív döntés, amelyekhez mintegy 15 ezer új munkahely létrehozása és több tízezer megőrzése köthető. A keleti országok továbbra is fontos szerepet játszanak többek között Dél-Koreának köszönhetően, amely 2019 és 2021 után harmadik alkalommal volt a legnagyobb befektető a beruházási volumen alapján. Az ágazatok közül a járműipar, az elektronika és az élelmiszeripar megőrizte domináns helyét. Mintegy 20 projekt és több ezer új munkahely jöhet létre ugyanakkor magas hozzáadott értékű szolgáltatóipari befektetések keretében, ami Magyarország azon erőfeszítését is jelzi, hogy a jövőben a tudásintenzív fejlesztések kerüljenek fókuszba.
 • A korrupt EU Tiranából nézve (is) nevetséges
  Teljesen nevetséges szituációt okozott a brüsszeli korrupciós botrány. A jó példaként tündökölni akaró EU-központ hemyzseg a megvesztegetett politikusoktól.
MTI Hírfelhasználó