Polgári kör alakult Orbán Viktor részvételével
2002. május 26. 16:56
A Magyar Művészeti Akadémián 13 órakor kezdődő találkozón tizenhat közéleti személyiség részvételével megalakult a Szövetség a Nemzetért polgári kör. Tagjai: Balázs-Piri László, Bartos Éva, Faludi Sándor, Granasztói György, Gyürk András, Lanczendorfer Erzsébet, Lang György, Makovecz Imre, Malgot István, Martonyi János, Orbán Viktor, Solymosi Frigyes, Szemkeö Judit, Tőkéczki László, Virág András, Vona Gábor.

A Szövetség a Nemzetért csupán egy a naponta alakuló, csaknem 100 polgári kör közül, amelyből már több mint 5000 létezik – hangsúlyozta Orbán Viktor mai sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor a szövetség egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy sikerüljön megteremteni a magyar nemzet másik nyilvánosságát. Ezt azért tartja szükségesnek, hogy megvédjék a teljes magyar közszolgálatiságot az anyagi ellehetetlenedéstől.

A leköszönő miniszterelnök szerint egyelőre érvényben van a Medgyessy-kormány azon ígérete, hogy ami jó volt az elmúlt négy évben, azt folytatni fogják. Azonban a kormányprogram már elbizonytalanított, ezért várni kell. Orbán Viktor szerint semmit nem tesznek, hanem várnak, hogy az új kormány milyen döntéseket hoz. A szervezet első hivatalos találkozóját június 5-én tartja.

gondola tudósítás
Címkék:
  • Szlávik: kedvező a 16-18 évesek oltási hajlandósága
    Kedvező, hogy sok 16-18 éves fiatal is hajlandó beoltatni magát a koronavírus ellen, hiszen ezzel ők is részei lesznek az "össznépi védettségnek" - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa a közmédiának szombaton.
  • Igazi ünnep a kulturális intézmények újbóli megnyitása
    Igazi ünnepnek nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára szombaton Lakiteleken azt, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével újra megnyithatnak a magyarországi közművelődési és kulturális intézmények.
  • Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt
    Csúfosan leszerepelt a baloldal a járvány alatt, kiderült, hogy ha baj van, nem lehet a baloldali pártokra számítani – erről is beszélt Orbán Viktor péntek reggel a rádióban. A WHO éppen egy hete mondta ki, hogy hatásos és biztonságos a Sinopharm vakcina, a baloldali politikusokat azonban a nemzetközi szakértők állásfoglalása sem győzte meg – hangzott el az M1 Híradójában.
MTI Hírfelhasználó