Polgári kör alakult Orbán Viktor részvételével
2002. május 26. 16:56
A Magyar Művészeti Akadémián 13 órakor kezdődő találkozón tizenhat közéleti személyiség részvételével megalakult a Szövetség a Nemzetért polgári kör. Tagjai: Balázs-Piri László, Bartos Éva, Faludi Sándor, Granasztói György, Gyürk András, Lanczendorfer Erzsébet, Lang György, Makovecz Imre, Malgot István, Martonyi János, Orbán Viktor, Solymosi Frigyes, Szemkeö Judit, Tőkéczki László, Virág András, Vona Gábor.

A Szövetség a Nemzetért csupán egy a naponta alakuló, csaknem 100 polgári kör közül, amelyből már több mint 5000 létezik – hangsúlyozta Orbán Viktor mai sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor a szövetség egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy sikerüljön megteremteni a magyar nemzet másik nyilvánosságát. Ezt azért tartja szükségesnek, hogy megvédjék a teljes magyar közszolgálatiságot az anyagi ellehetetlenedéstől.

A leköszönő miniszterelnök szerint egyelőre érvényben van a Medgyessy-kormány azon ígérete, hogy ami jó volt az elmúlt négy évben, azt folytatni fogják. Azonban a kormányprogram már elbizonytalanított, ezért várni kell. Orbán Viktor szerint semmit nem tesznek, hanem várnak, hogy az új kormány milyen döntéseket hoz. A szervezet első hivatalos találkozóját június 5-én tartja.

gondola tudósítás
Címkék:
  • Orbán: a következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg
    A következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg, és ennek súlyos hatása van az európai kereszténydemokráciára - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Glas Koncila horvát hetilapnak.
  • Kispestre száműzte Szent Istvánt a főpolgármester
    Karácsony Gergely a veszélyhelyzeti felhatalmazással élve egyik utolsó egyszemélyi döntéseként Kispestre száműzte az államalapító eredetileg Szent István parkba tervezett szobrát. A június 14-i főpolgármesteri határozattal végérvényesen a XIX. kerületbe került a szent király bronzba öntött alakja, miközben a róla elnevezett XIII. kerületi parkban semmi sem utal rá.
  • Öt helyet léptünk előre a versenyképességi rangsorban
    Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
MTI Hírfelhasználó