Elszórtan eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat
2024. szeptember 27. 10:16

Bár pénteken még az ország nagy részén nyáriasan meleg idő lesz, az északnyugati, északi határvidéket már eléri az hidegfront, amely az előttünk álló napok időjárását meghatározza.

Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig: Nagyrészt erősen felhős vagy borult idővel indul a nap, de napközben dél felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet. Az északi, északnyugati harmadban elszórtan eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat, majd délutántól egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Ezzel szemben a déli, délkeleti tájakon napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel. A déli, délnyugati szél - az északnyugati, északi határ menti részek kivételével - ismét élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 25 és 31 fok között várható, de a legtovább felhős északnyugati, északi határ mentén csak 20 fok közelében, néhol azalatt alakul a csúcsérték. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

met.hu
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
  • Hazánknak meg kell nyernie az előtte álló évtizedet
    A kormányfő közölte: két blokk, egy nyugati és egy keleti alakul ki most, de Magyarország nem csatlakozhat egyikhez sem, Magyarországnak az az érdeke, hogy mind a két kialakuló gazdasági blokkal élénk, erőteljes, mély gazdasági kapcsolata legyen.
  • A közmédia nyelvéről a Montágh Testületben
    Blankó Miklós nyelvész, nyelvművelő a közmédia Édes anyanyelvünk című rádióműsoráról tartott előadást, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező, százéves műsor kiemelt szerepet tölt be a nyelvi szemléletformálásban és a normakijelölésben.
  • Vitnyéden semmilyen menekülttábor nem lesz
    Ha Brüsszelnek migránsok kellenek, Magyarország biztosítja nekik szabad akaratukból az önkéntes kiutazás lehetőségét Brüsszelbe - fogalmazott Gulyás Gergely.
MTI Hírfelhasználó