Vascsővel támadt rendőrökre
2024. szeptember 27. 10:43

Őrizetbe vettek egy férfit, aki vascsővel rendőrökre támadt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint még szerdán délután arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy Pest vármegyei férfi kábítószer hatása alatt a pár hónapos gyermekét kikapta a felesége kezéből, majd hazarohant és bezárkózott a gyermekkel az ingatlanba.

A férfi a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem ment ki az épületből. A megalapozott gyanú szerint a férfi ezután dühöngve, kezében a síró gyermekével kirontott a házból, jelenlétük miatt kérdőre vonta a rendőröket, és azt követelte, hogy hagyják el az ingatlant; eközben folyamatosan ordítozott, majd hirtelen megindult az egyik rendőr felé, akit kétszer meglökött, azt kiabálva, hogy "takarodjatok", és megpróbálta a másik rendőrt is megütni.

A jelen lévő családtagok igyekeztek megnyugtatni rokonukat és elvenni tőle a gyermeket, amire ő egyikükre rátámadt; ezután egy közel egyméteres vasrudat vett fel a földről, amellyel először a családtagjai, majd a rendőrök felé hadonászott.

A férfi végül a vasrudat többszöri felszólításra eldobta, majd az ingatlan irányába hátrált a még mindig nála lévő kisgyermekkel, majd kitépte magát az egyik rendőr fogásából, és a ház felé futott.

Az épülethez érve a férfi megpróbálta a rendőrök előtt becsukni az ajtót, majd azt ezt magakadályozó egyik rendőrt ököllel háromszor megütötte, de a fejre mért ütéseket a rendőr hárította.

Végül az időközben helyszínre érkező kollégáikkal együtt a rendőrök - miután a gyermeket elvették tőle - testi kényszer alkalmazásával megbilincselték a férfit, aki azonban még ekkor is ellenállt és megkarmolta egyiküket.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetbe vételét, majd gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy ellen felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt - áll a közleményben.

MTi
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
  • Hazánknak meg kell nyernie az előtte álló évtizedet
    A kormányfő közölte: két blokk, egy nyugati és egy keleti alakul ki most, de Magyarország nem csatlakozhat egyikhez sem, Magyarországnak az az érdeke, hogy mind a két kialakuló gazdasági blokkal élénk, erőteljes, mély gazdasági kapcsolata legyen.
  • A közmédia nyelvéről a Montágh Testületben
    Blankó Miklós nyelvész, nyelvművelő a közmédia Édes anyanyelvünk című rádióműsoráról tartott előadást, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező, százéves műsor kiemelt szerepet tölt be a nyelvi szemléletformálásban és a normakijelölésben.
  • Vitnyéden semmilyen menekülttábor nem lesz
    Ha Brüsszelnek migránsok kellenek, Magyarország biztosítja nekik szabad akaratukból az önkéntes kiutazás lehetőségét Brüsszelbe - fogalmazott Gulyás Gergely.
MTI Hírfelhasználó