Ma tárgyalják másodfokon Mayer Aranka Révész Máriusz ellen indított perét
2007. május 30. 07:21
Ma tárgyalja másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla Mayer Aranka Révész Máriusz és társai ellen indított perét. Mayer Aranka az Élet és Irodalom című hetilap Orbán Viktor és felesége tokaji érdekeltségeivel foglalkozó "Tokaji borcsaták" című sorozata nyomán, a cikkek alapját képező dokumentumok átadójaként vált ismertté. A per tárgya egy 2005. augusztusában tartott sajtótájékoztató volt, amelyen Révész Máriusz, a Fidesz akkori szóvivője azt mondta, hogy "Mayer Arankát felhasználják az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban. Vannak olyan erők Magyarországon, amelyeknek 20-30 millió forintnál többet is megér az, hogy Orbán Viktort gyanúba keverjék. Egy-két tényfeltáró újságcikket megérne az, hogy Mayer Aranka vagy a családja hogyan tudott megvásárolni egy II. kerületi nagy értékű ingatlant". Mayer Aranka januárban elsőfokon pert nyert az alperesekkel szemben. Akkor a bíróság kimondta, hogy megsértette Révész Máriusz és a Fidesz Mayer Aranka személyiségi jogát azzal, hogy azt állították róla: Orbán Viktor elleni lejárató kampányban vett volna részt. A bíróság félmillió forint kártérítést ítélt meg Mayer Arankának és kötelezte Révész Máriuszt, valamint a Fideszt, hogy sajtótájékoztatón kérjenek bocsánatot a felperestől.
Mayer Aranka az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elsőfokú döntés ellen Révész Máriusz és a Fidesz is fellebbezést nyújtott be, valamint ő maga is az ítélet hatályon kívül helyezését vagy az elsőfokú döntés megváltoztatását kérte az ítélőtáblától.

MTI
Címkék:
 • Vakulástól látásig
  Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
 • Rágalmazás mint politikai művelet
  Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
 • A Szent Korona nemcsak tárgy, hanem eszme is
  A Szent Korona sokkal több, mint egy díszes ötvösmunka. Jogforrás, jelkép, ereklye, nemcsak tárgy, de eszme is, hordozza erősségeinket és gyengeségeinket, tanúja küzdelmeinknek, abroncsa közös sorsunknak, büszkévé tesz, figyelmeztet hivatásunkra, emlékeztet nemzeti együvé tartozásunkra.
 • A történelemoktatásról – Hozzászólás a NAT-vitához
  Miért fontos, hogy történelmet tanuljunk? Milyen értékeket, ismereteket, tudásokat akarunk átadni, megtanítani az utánunk jövő nemzedékeknek és mi célból?
 • Bayer: Gruevszki bűne
  Gruevszki a migránsválság kellős közepén, országa jobboldali vezetőjeként kerítést épített a görög határszakaszra, és bejelentette, hogy mindenáron feltartóztatja az inváziót.
MTI Hírfelhasználó