Ma tárgyalják másodfokon Mayer Aranka Révész Máriusz ellen indított perét
2007. május 30. 07:21
Ma tárgyalja másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla Mayer Aranka Révész Máriusz és társai ellen indított perét. Mayer Aranka az Élet és Irodalom című hetilap Orbán Viktor és felesége tokaji érdekeltségeivel foglalkozó "Tokaji borcsaták" című sorozata nyomán, a cikkek alapját képező dokumentumok átadójaként vált ismertté. A per tárgya egy 2005. augusztusában tartott sajtótájékoztató volt, amelyen Révész Máriusz, a Fidesz akkori szóvivője azt mondta, hogy "Mayer Arankát felhasználják az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban. Vannak olyan erők Magyarországon, amelyeknek 20-30 millió forintnál többet is megér az, hogy Orbán Viktort gyanúba keverjék. Egy-két tényfeltáró újságcikket megérne az, hogy Mayer Aranka vagy a családja hogyan tudott megvásárolni egy II. kerületi nagy értékű ingatlant". Mayer Aranka januárban elsőfokon pert nyert az alperesekkel szemben. Akkor a bíróság kimondta, hogy megsértette Révész Máriusz és a Fidesz Mayer Aranka személyiségi jogát azzal, hogy azt állították róla: Orbán Viktor elleni lejárató kampányban vett volna részt. A bíróság félmillió forint kártérítést ítélt meg Mayer Arankának és kötelezte Révész Máriuszt, valamint a Fideszt, hogy sajtótájékoztatón kérjenek bocsánatot a felperestől.
Mayer Aranka az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elsőfokú döntés ellen Révész Máriusz és a Fidesz is fellebbezést nyújtott be, valamint ő maga is az ítélet hatályon kívül helyezését vagy az elsőfokú döntés megváltoztatását kérte az ítélőtáblától.

MTI
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Áder: Magyarország legyen erős, független és szabad!
  A honvédelem napja annak a tiszta, egyszerű és világos akaratnak az ünnepe, hogy Magyarország legyen erős, független és szabad - mondta Áder János köztársasági elnök kedden, a budai Várban rendezett ünnepségen, amelyen csapatzászlót adományozott a Magyar Honvédség Parancsnokságának. Azt kérte a honvédektől, legyenek büszkék erre a zászlóra, mert az az összetartozásuk kifejezése mellett az 1848 májusában megszületett modern magyar hadsereg örökségét is megtestesíti.
 • Brüsszel még több migránst hozna Európába
  A dokumentum egésze ellentmondásoktól hemzseg, és nem vesz tudomást a valóságról, a migránsok siralmas elhelyezkedési statisztikáiról, valamint arról, hogy számos európai országban (például Görögországban vagy Spanyolországban) több millió európai ember vár arra, hogy munkához jusson. Az előbbi ország esetében a munkanélküliségi ráta 18,5 százalék, míg az utóbbinál 14 százalék.
 • Nemzetünk integráns részei az őshonos nemzetiségek
  Ez az értékmegőrző tevékenység jó az adott nemzetiségnek, de jó a többi nemzetiségnek is, hiszen ha egyikük értékeket hoz létre, fejlődik, gazdagodik, azzal inspirálóan hat a többi őshonos nemzetiségre is - mutatott rá a miniszterelnök-helyettes.
MTI Hírfelhasználó