Fővárosi szakbizottsági támogatás a BKV kismamabérletnek
2007. december 11. 14:48
A BKV kismamabérlethez vezető első fontos lépésnek tartja Szolnoki Andrea (SZDSZ) és Rétvári Bence (KDNP), hogy a Fővárosi Közgyűlés esélyegyenlőségi bizottsága az érintettek körének, illetve a várható költségeknek a felmérésére kérte fel a főpolgármestert. Rétvári Bence elmondta: a bizottság ülésére előterjesztést nyújtott be, hogy a költségvetés tervezésénél, illetve már a koncepció véglegesítésénél vegyék figyelembe a kismamák utazásának kedvezményét. Szolnoki Andrea közölte, hogy módosító indítványában, amelyet egyhangúlag elfogadott a bizottság, azt javasolta, hogy a kismamabérlet bevezetésének feltételrendszerét dolgoztassa ki a főpolgármester. Ahhoz, hogy költségvetési elkötelezettséget tegyen ez ügyben az önkormányzat, tudni kell azt, hogy hány kismamát érint az ügy, s ennek mekkora az anyagi kihatása a fővárosra nézve. A szabaddemokrata politikus szerint a BKV a januári bérletvásárlások alapján elvégezheti a szükséges felméréseket, számításokat, s ezt követően a bizottság elé kerülhet a kérdés.
 
Rétvári Bence fontosnak tartja, hogy a bizottsági ülésen megjelentek a civilek éppúgy, mint párthovatartozásuktól függetlenül a képviselők, támogatták az általa benyújtott javaslatot. Esélyegyenlőségi szempontból indokoltnak tartja a bizottság a kismamabérlet bevezetését - szögezte le.
 
A politikus emlékeztetett arra, hogy az általa ez ügyben a főpolgármesterhez intézett korábbi interpellációja alapján a BKV 1,7 milliárd forintra becsültre a kismama-kispapa bérlethez szükséges forrásokat. Az érintettek a tanuló-nyugdíjas bérletek áráért vásárolhatnák meg a bérletüket e javaslat szerint. Jövőre a 30 napos felnőtt bérlet árát 8.250 forintra, a tanuló-nyugdíjas bérletét 3.250 forintra kívánja emelni a BKV javaslata alapján a városvezetés.
 
MTI
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó