Cserni "kardozik", azaz "ibikézik"
2007. december 28. 23:36
Hét aktív és három egykori bírósági dolgozóval alakult meg az az új bírósági egyesület, amelynek tervét Cserni János, a Fővárosi Bíróság bírája vetette fel nemrég. Az alakuló ülésükön - részben az őket ért támadások miatt - változtattak a korábban tervezett néven: így nem a Tisztességes Bírósági Igazgatásért Közhasznú Egyesület nevet (Tibike), hanem a az Ideális Bírósági Igazgatásért Közhasznú Egyesület, vagyis az Ibike nevet választották.

A névváltozásról Cserni János elmondta: ez a név kevésbé konfrontatív, de ugyanúgy kifejezi az alapítók szándékát, mint az előző elnevezés.

Az alapító tagok között van a Fővárosi Bíróság három bírája: köztük Cserni János és Kovaliczky Ágota, a Pest Megyei Bíróság két bírója és egy titkára, valamint egy Bács-Kiskun megyei bíró is. A három inaktív tag között ott van Fleck Zoltán, az ELTE jogszociológiai tanszékvezetője, aki korábban bíróságon is dolgozott.

MNO
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó