Cserni "kardozik", azaz "ibikézik"
2007. december 28. 23:36
Hét aktív és három egykori bírósági dolgozóval alakult meg az az új bírósági egyesület, amelynek tervét Cserni János, a Fővárosi Bíróság bírája vetette fel nemrég. Az alakuló ülésükön - részben az őket ért támadások miatt - változtattak a korábban tervezett néven: így nem a Tisztességes Bírósági Igazgatásért Közhasznú Egyesület nevet (Tibike), hanem a az Ideális Bírósági Igazgatásért Közhasznú Egyesület, vagyis az Ibike nevet választották.

A névváltozásról Cserni János elmondta: ez a név kevésbé konfrontatív, de ugyanúgy kifejezi az alapítók szándékát, mint az előző elnevezés.

Az alapító tagok között van a Fővárosi Bíróság három bírája: köztük Cserni János és Kovaliczky Ágota, a Pest Megyei Bíróság két bírója és egy titkára, valamint egy Bács-Kiskun megyei bíró is. A három inaktív tag között ott van Fleck Zoltán, az ELTE jogszociológiai tanszékvezetője, aki korábban bíróságon is dolgozott.

MNO
Címkék:
  • „Magyar” kampány Európában
    Az erős nemzetek Európája és a progresszív, liberális, mélyebb integrációt megvalósító Európa közötti választás, illetve a bevándorlás és a nacionalista, populista erők megállítása — ezek a szlogenek nem csupán Magyarországon, de a legtöbb EU-tagállamban is hangsúlyosan megjelennek a május 23—26. között sorra kerülő európai választások kampányában.
  • Az erőszak csapdájából Isten erőterébe
    „Embertől emberig is keresztút visz.” Kozma Imre irgalmasrendi szerzetesnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének húsvéti üzenetét olvashatják.
  • Húsvét: A nagykorú szabadság ünnepe
    A szabadság végső soron az, hogy eldöntöm, ki akarok lenni, és nem engedem, hogy elsodorjanak az események, eluralkodjanak rajtam hirtelen támadt vágyaim.
MTI Hírfelhasználó