Sokallja a BKV vezérének végkielégítését a Főpolgármesteri Kabinet
2008. március 31. 15:53
Sokallja a 60 millió forint körüli végkielégítés összegét, a Főpolgármesteri Kabinet ezért nem értett egyet hétfőn Antal Attila azon kezdeményezésével, hogy közös megegyezéssel távozzon a BKV vezérigazgatói posztjáról - közölték az ülés résztvevői. A kormánypárti politikusok elmondták azt is, hogy az ülés elején Demszky Gábor főpolgármester kinyilvánította, hogy az MSZP és SZDSZ koalíciójának országos helyzetétől függetlenül a fővárosban stabil a kormánypárti koalíció. Somlyódy Csaba (MSZP), a főváros cégei felett munkáltatói jogokat gyakorló gazdasági bizottság elnöke elmondta, hogy a jogi szakértőkkel való egyeztetés után döntenek arról, milyen eljárást alkalmazzanak ebben az ügyben. Utalva arra, hogy a közös megegyezéshez két fél szükséges, az elnök megjegyezte, hogy a városvezetés jelenleg nem támogatja a közös megegyezéses szerződésbontást. Hangsúlyozta, hogy a kabinet soknak tartotta azt a 60 millió forint körüli összeget, amit közös megegyezés esetén fizetni kellene a távozó cégvezetőnek.
 
A szocialista politikus rámutatott, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelel az Antal Attila vezérigazgatóval kötött munkaszerződés. Az elnök szerint az ország egyik legnagyobb vállalatának számító BKV vezérigazgatója a jövedelme alapján a MÁV-nál a 30 legjobban kereső dolgozó közé sem kerülne be. Megjegyezte azt is, hogy minimálisan 14 havi bért és 100 napi felmondási időt kellene fizetni Antal Attilának. A prémiummal együtt 3,7 millió forint a vezérigazgató havi jövedelme - jegyezte meg. Somlyódy Csaba közölte, az is megoldási lehetőség lehet ez ügyben, ha Antal Attila egyoldalúan felmondja a munkaviszonyát, de az is, ha továbbra is ellátja feladatait.
 
Steiner Pál, az MSZP frakcióvezetője elmondta, hogy az ülésen elhangzottak kritikus észrevételek is a cégvezetővel kapcsolatban. Leszögezte, hogy a kabinet azzal semmiképpen nem ért egyet, hogy 60 millió forint végkielégítést fizessenek a vezérigazgatónak. Egyetértett ezzel John Emese, az SZDSZ frakcióvezetője is, hozzátéve, hogy elképesztően magasnak tartja ezt az összeget. A szabad demokrata politikus nem tartja kizártnak azt a lehetőséget sem, hogy Antal Attila végül is egy másik munkakörben továbbra is a BKV-nál marad.
 
Az MTI információi szerint a kabinetben szó esett arról is, hogy Antal Attila március 9-én egészségügyi problémái miatt még csak egyszerűen vezérigazgatói megbízatásának visszavonását kezdeményezte. Március 25-i újabb bejelentésében viszont már munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését indítványozta.
 

 
MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó