Sokallja a BKV vezérének végkielégítését a Főpolgármesteri Kabinet
2008. március 31. 15:53
Sokallja a 60 millió forint körüli végkielégítés összegét, a Főpolgármesteri Kabinet ezért nem értett egyet hétfőn Antal Attila azon kezdeményezésével, hogy közös megegyezéssel távozzon a BKV vezérigazgatói posztjáról - közölték az ülés résztvevői. A kormánypárti politikusok elmondták azt is, hogy az ülés elején Demszky Gábor főpolgármester kinyilvánította, hogy az MSZP és SZDSZ koalíciójának országos helyzetétől függetlenül a fővárosban stabil a kormánypárti koalíció. Somlyódy Csaba (MSZP), a főváros cégei felett munkáltatói jogokat gyakorló gazdasági bizottság elnöke elmondta, hogy a jogi szakértőkkel való egyeztetés után döntenek arról, milyen eljárást alkalmazzanak ebben az ügyben. Utalva arra, hogy a közös megegyezéshez két fél szükséges, az elnök megjegyezte, hogy a városvezetés jelenleg nem támogatja a közös megegyezéses szerződésbontást. Hangsúlyozta, hogy a kabinet soknak tartotta azt a 60 millió forint körüli összeget, amit közös megegyezés esetén fizetni kellene a távozó cégvezetőnek.
 
A szocialista politikus rámutatott, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelel az Antal Attila vezérigazgatóval kötött munkaszerződés. Az elnök szerint az ország egyik legnagyobb vállalatának számító BKV vezérigazgatója a jövedelme alapján a MÁV-nál a 30 legjobban kereső dolgozó közé sem kerülne be. Megjegyezte azt is, hogy minimálisan 14 havi bért és 100 napi felmondási időt kellene fizetni Antal Attilának. A prémiummal együtt 3,7 millió forint a vezérigazgató havi jövedelme - jegyezte meg. Somlyódy Csaba közölte, az is megoldási lehetőség lehet ez ügyben, ha Antal Attila egyoldalúan felmondja a munkaviszonyát, de az is, ha továbbra is ellátja feladatait.
 
Steiner Pál, az MSZP frakcióvezetője elmondta, hogy az ülésen elhangzottak kritikus észrevételek is a cégvezetővel kapcsolatban. Leszögezte, hogy a kabinet azzal semmiképpen nem ért egyet, hogy 60 millió forint végkielégítést fizessenek a vezérigazgatónak. Egyetértett ezzel John Emese, az SZDSZ frakcióvezetője is, hozzátéve, hogy elképesztően magasnak tartja ezt az összeget. A szabad demokrata politikus nem tartja kizártnak azt a lehetőséget sem, hogy Antal Attila végül is egy másik munkakörben továbbra is a BKV-nál marad.
 
Az MTI információi szerint a kabinetben szó esett arról is, hogy Antal Attila március 9-én egészségügyi problémái miatt még csak egyszerűen vezérigazgatói megbízatásának visszavonását kezdeményezte. Március 25-i újabb bejelentésében viszont már munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését indítványozta.
 

 
MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó