Szeptembertől lesz kismama-bérlet a BKV-n
2008. április 24. 20:00
Rétvári Bence (KDNP) előterjesztése alapján a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön döntött arról, hogy a kisgyermeket nevelő, rászoruló szülők részére kedvezményes BKV-bérletet vezet be ősztől. A Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes által kiegészített, módosított előterjesztést egy tartózkodással fogadta el a közgyűlés. Hagyó közlése szerint 25 ezer jogosulttal számoltak e bérletforma bevezetése kapcsán. Módosítása alapján csak az állandó budapesti lakóhellyel rendelkezők vehetik majd igénybe a kedvezményt. A főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint a tanuló- és a nyugdíjasbérlettel azonos áron, 3 250 forintért kapható bérletet szeptembertől vezetik be. Tavaly decemberben még áprilisra tervezték a kismama-bérlet debütálását. A bérlet bevezetése kapcsán a szocialisták 200 millió forintot meghaladó bevételkiesést vélelmeztek a BKV-nál, Rétvári Bence azonban vitatta ezt.
 
Bagdy Gábor KDNP-frakcióvezető és Rétvári Bence bírálta az e döntés kapcsán kiadott, fizetett közleménye miatt a BKV-t, amely Hagyó Miklós sikereként tünteti fel a kisgyermekesek bérletének bevezetését. Felhívták a figyelmet arra, hogy éppen a kormánypártiak hiúsították meg az erről szóló döntést egy hónappal korábban.
 

 
MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó