Plakátokat ragasztottak a buszokra a BKV-szakszervezetek
2008. május 15. 08:00
A buszokon és végállomásokon elhelyezett plakátokon kér támogatást az utasoktól a munkabeszüntetést bejelentő BKV-szakszervezeteket képviselő sztrájkbizottság; a csütörtökön hajnalban megjelent plakátokon a fővárost hibáztatják a cég rossz anyagi helyzetérét. A sztrájkbizottság szóvivője az MTI-nek elmondta: minden, a napi forgalomban részvevő autóbuszon, és több végállomáson is elhelyeznek plakátokat. A plakátokon az olvasható: "Tudta-e Ön, hogy a BKV Zrt., azért veszteséges, mert a Főváros nem fizeti ki az általa megrendelt szolgáltatást? Tudta-e Ön, hogy olyan járműveken utazik, melyek pénz és alkatrészhiány miatt nem minden esetben felelnek meg a BKV Zrt. belső szabályzatában előírtaknak?" "Tényszerűen akarjuk tájékoztatni az utasokat, hogy nem a szakszervezetek hibája a cég elkeserítő anyagi helyzete; a főváros az, aki egyetlen fillért sem ad a BKV működéséhez" - mutatott rá Nemes Gábor. Az utasok a BKV működési költségének negyven százalékát fizetik, a többit állami hozzájárulásból fedezik - tette hozzá.
 
A BKV vezetősége csütörtökön újabb hirdetést jelentetett meg a Metro című ingyenes napilapban. Ebben újra a tervezett május 27-ei sztrájk következményeire hívja fel az utasok figyelmét, és arra kéri őket, hogy egy e-mail címre küldjék meg véleményüket a tervezett munkabeszüntetésről.
 
Az egyeztetés ma délelőtt folytatódik a BKV vezetősége és a sztrájkbizottság tagjai között a szakszervezeti követelésekről. A legutóbbi, keddi tárgyaláson nem sikerült megegyeznie a BKV Zrt. vezetőségének és a sztrájkbizottságnak, így a szakszervezetek továbbra is tartják bejelentésüket, amely szerint május 27-én többnapos munkabeszüntetés kezdődhet. A BKV Zrt. kedden azt közölte az MTI-vel, hogy továbbra is bízik a megegyezésben.
 

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó