9 emberrel végzett egy öngyilkos merénylő Irakban
2008. július 7. 15:45
Kilenc ember életét vesztette, további tizenkettő pedig megsebesült egy öngyilkos merénylő - egy nő - által elkövetett robbantásban hétfőn az észak-iraki Baakúbában - közölte a rendőrség. A nő a város egyik piacán hozta működésbe a pokolgépet. A robbantásról további részletek nem ismertek. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szárnya az elmúlt időben előszeretettel vet be nőket öngyilkos merénylőként, mert a biztonsági erők esetükben nehezebben szűrik ki a robbantásra készülő személyeket. Az arab országba vezényelt amerikai haderő adatai szerint nők idén már több mint húsz öngyilkos merényletet hajtottak végre Irakban.
MTI
Címkék:
  • „Magyar” kampány Európában
    Az erős nemzetek Európája és a progresszív, liberális, mélyebb integrációt megvalósító Európa közötti választás, illetve a bevándorlás és a nacionalista, populista erők megállítása — ezek a szlogenek nem csupán Magyarországon, de a legtöbb EU-tagállamban is hangsúlyosan megjelennek a május 23—26. között sorra kerülő európai választások kampányában.
  • Az erőszak csapdájából Isten erőterébe
    „Embertől emberig is keresztút visz.” Kozma Imre irgalmasrendi szerzetesnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének húsvéti üzenetét olvashatják.
  • Húsvét: A nagykorú szabadság ünnepe
    A szabadság végső soron az, hogy eldöntöm, ki akarok lenni, és nem engedem, hogy elsodorjanak az események, eluralkodjanak rajtam hirtelen támadt vágyaim.
MTI Hírfelhasználó