Rendkívüli véradást szervez a Magyar Vöröskereszt
2008. július 22. 16:11
A vérkészletek drasztikus csökkenése miatt rendkívüli véradást szervez a Magyar Vöröskereszt - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t. A véradókat július 24-én, csütörtökön és augusztus 31-én, vasárnap 11 és 18 óra között várják a Magyar Vöröskereszt belvárosi székházában, továbbá július 25-től augusztus 3-ig a Kapolcsi Bűvészeti Napokon. A rendkívüli véradást azért szervezik, mert a nyári szabadságolások miatt a szervezett véradásokon a szükségesnél kevesebben jelentkeznek és hetek óta nehezen biztosítható a betegellátáshoz folyamatosan szükséges vérmennyiség - olvasható a szervezet közleményében. A tájékoztatás szerint a biztonságos betegellátáshoz országosan hetente tízezer véradóra van szükség, ezzel szemben az elmúlt hetekben háromezerrel-négyezerrel kevesebben jelentkeztek véradásra.
 
MTI
Címkék:
  • Elhunyt Sára Sándor, a nemzet művésze
    Életének 86. évében vasárnap meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója - közölte a család az MTI-vel.
  • A romboló Lügenpresse
    A rendező, Christian Twente érzi ezt a dilemmát, és ezért olyan nőnek állítja be a kancellár asszonyt, aki a köz, sőt mi több, egy egész földrész, vagy egy egész világ javára szenteli életet, és nincs ideje csip-csup magánéleti ügyekkel foglalkozni.
  • Szijjártó Péter: Ismét erőltetik a kötelező kvótát
    Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
MTI Hírfelhasználó